Hoppa till innehåll

9 polisuniformer som skulle platsa på en modevisning

cafevik

Snygg svid, konstapeln! Tropikhjälmar, stiliga revärer och illröda jackor – när vi spanar in världens snyggaste polisuniformer så bleknar den svenska ordningsmakten. Vi vill förmodligen inte hamna i handgemäng med någon av de här, men vi skulle inte säga nej till att glida runt i deras uniformer!  * * * Massachusetts State Police USA Polisuniformer är oftast blå, … Continued

Snygg svid, konstapeln! Tropikhjälmar, stiliga revärer och illröda jackor – när vi spanar in världens snyggaste polisuniformer så bleknar den svenska ordningsmakten. Vi vill förmodligen inte hamna i handgemäng med någon av de här, men vi skulle inte säga nej till att glida runt i deras uniformer! 

* * *

Massachusetts State Police

USA

Polisuniformer är oftast blå, här tar de det steget längre och jobbar med ton i ton. Fantastiskt snyggt! Man får känslan av 1700-talssoldater.

Foto: BlueSalix.

Tourist Police Force

Sydkorea

Sydkoreas satsning på turistpoliser – ja, det finns en särskild polis som står till tjänst för att hjälpa utländska besökare med allehanda problem – har satsat på en svinsnygg dubbelknäppt kavaj, inspirerad av Psy, mannen bakom Gangnam Style. De här snutarna är bättre klädda än samtliga svenska politiker.

Foto: Visit Korea.

Metropolitan Police Service

Storbritannien

Storlondons poliskår, grundad 1829, tillhör stadsbilden lika mycket som Big Ben, och bara genom att titta på deras hjälmar förstår man var man befinner sig. Brittiskt mode när det är som bäst alltså. Men hur lätt är det att jaga packade brittiska thugs med en sån stor grej på huvudet?

Foto: russavia.

National Gendarmerie

Frankrike

Här var det sportigt! Skjortan ger en ledig look med sin ljusa ton, just så lediga som man tänker sig att franska poliser kan vara när de patrullerar. Hatten är en väldigt stark accessoar, det är någon sorts burk de har på huvudet. Man får associationer till gamla Rosa Pantern-filmer.

Foto: Forums.officer.com.

Arma dei Carabinieri

Italien

När man ser poliser som står utanför modebutikerna i Milano får man känslan av att de tillhör modevärlden snarare än att de jobbar åt en myndighet. Revären är otroligt tjusig, men som helhet är nog inte uniformen så funktionell. Vilket kanske inte gör så mycket.

Police Nationale

Frankrike

frankrike-police-nationale

De här poliserna är så mycket streetmode 2015 som det bara kan bli. Den stora patchen är svintrendig just nu, poliserna ser ut att komma direkt från den hippa butiken Colette.

Delaware State Police

USA

Snyggt med en välskräddad poliskår! Här ser det ut som om en duktig stylist varit framme, det är funktionalitet som möter sport. Hattarna spelar en central roll, de ger klara western-associationer.

Foto: Delaware.

Royal Canadian Mounted Police

Kanada

Oj, här – hos Kanadas ridande polis – kan många modeskapare hämta inspiration. Höga stövlar är ovanligt på män men gör sig väldigt bra, den röda signalfärgen är otroligt stark. Ingen kan missa när en mountie är på ingång.

Foto: Magnus Mangske.

Kolkata Police Force

Indien

Den lätta klädseln beror på värmen, men ger en stilig semesterkänsla. Så här vill vi klä oss hela sommaren!

Foto: Jorgeroyan.

* * *

Läs mer!

Loafers är vårens skönaste skor – här är 6 par vi verkligen vill ha

Så fixar du Ryan Goslings lyxiga pyjamaslook

9 snyggaste studentkostymerna du kan köpa – från 1 200 spänn

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.