Singelaktuella Molly Hammar: ”Folk är rädda för kärlek i dag, just saying”

Molly Hammar sittliggandes på en stol.

Molly Hammar håller på att göra succé – i Storbritannien. Café fångade r'n'b-stjärnan för att få veta mer om artistens segertåg i London.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-03-29 10:23  |  Lästid: 2 minuter

Ett av namnen det surrats mest om i den svenska musikbranschen de senaste åren är Molly Hammar. 23-åringen från Stockholm slog igenom i Idol 2011, och var med i Melodifestivalen 2015 och 2016, men har den senaste tiden gjort sig ett namn med frigjord och skabrös r’n’b – EP:n Sex hyllades häromåret av Aftonbladet som en av 2018 års bästa släpp.

Hennes ocensurerade r’n’b är inte något sentida nyck: Molly är uppväxt med två jazzmusiker till föräldrar och uppväxten präglades av soul och r’nb. Det var efter att ha åkt ur Melodifestivalen som Molly insåg att hennes artisteri och person var inlåst bakom skivbolagets uppfattning av vem hon skulle vara, något som orsakade en kris hos sångerskan.

Sagt och gjort: Molly åkte till London för att spela in ny musik, och tackade nej till de stora skivbolagen för att kunna behålla full kreativ kontroll. Något verkar uppenbarligen ha lossnat i England: för en vecka sen släpptes singeln No Place Like Me som Molly gör tillsammans med Big Narstie – den brittiske rapparen vars tv-karriär har gjort honom känd utanför musikkretsar, trots att han tidigare har samarbetat med namn som Robbie Williams och Craig David (ja, det är fortfarande en UK Garage-garanterad kvalitetsstämpel i Storbritannien). Big Narstie råkar också vara en utmärkt väderpresentatör.

Hans tv-program The Big Narstie Show har gästats av en tutti frutti-blandning av namn som Ed Sheeran, David Schwimmer och rapparen Giggs – och i dag fredag gästar alltså Molly Hammar programmet. Café fångade sångerskan mellan tv-inspelningar och promo-arbete för att ta reda varför just britterna har tagit henne till sitt hjärta – och för att reda ut hur man går på klubb bäst i Stora Göteborg.

Hur kom du i kontakt med Big Narstie?

– Tack vare min A&R som föreslog honom som en featuring-artist. Jag visste lite vem han var innan men har definitivt förstått hans greatness nu.

Du verkar vara stor i England?

– Haha, jag skulle mer benämna mig själv som up-n-coming här men det känns superspännande allting! Folk i Storbritannien uppskattar generellt röster på ett väldigt fint sätt så jag antar att det är därför jag får den backning jag får här. Jag är väldigt tacksam över det.

Vad handlar din nya singel om?

– Nya singeln beskriver platsen jag är på i mitt liv just nu och skrevs egentligen till en kille jag inte tyckte förstod hur bra vi hade kunnat vara. Folk är rädda för kärlek i dag, I’m just saying.

Vilken är den ultimata London-låten?

I Wish I Missed My Ex med Mahalia. Ta en promenad längs vilken London-gata du vill och låt denna låt klinga i öronen så förgylls din dag ännu mer. För övrigt min favorittitel. Efter No Place Like Me såklart, haha.

Molly Hammar tipsar om 3 London-klubbar

1. Momo

Jag älskar småmaten där och det är lite mer av ett förfestställe där man antingen går vidare från eller är nöjd efter en drink. Väldigt fint att sitta ute på sommaren i en filt.

2. The Box

Det är något man aldrig nånsin sett förut. Jag kan inte säga att jag kände mig bekväm under showerna men det är en upplevelse i alla fall.

3. Tape Members Club

En av mina favoritklubbar… de spelar bra musik och har väldigt bra stämning.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-29 15:16