Annons
Annons

Maffian eller vansinnesdåd? Nu kommer serien om mordet på Gianni Versace

20 år senare är frågorna kring designerns död fortfarande många. Nu har det omtalade mordet blivit tv-serie.

Anaïs González Cruz

Den 15 juli 1997 hittades Gianni Versace ihjälskjuten utanför sitt mansion i Miami. Modedesignern troddes initialt ha fallit offer för ett vansinnesdåd, det sista i en rad skjutningar av seriemördaren Andrew Cunanan. Åtta dagar senare, efter en massiv polisjakt, begick Cunanan självmord och med det ansågs fallet vara uppklarat.

Annons

Men det var inte alla som köpte polisens förklaring. I dag, 20 år senare, kvarstår många frågor. Att dödsfallet skulle ha varit en ren tillfällighet är en av de mest debatterade.

Många tror att Versace hade stora skulder till den italienska maffian och att mordet i själva verket var ett beställningsjobb. Bredvid hans kropp låg nämligen en död duva – ett medvetet budskap från maffian, menar somliga.

Gianni Versace sköts ihjäl utanför sitt mansion i Miami.

Regissören Ryan Murphy följer nu upp tv-dramatiseringen om O.J. Simpson med American Crime Story: Versace, den andra säsongen i sin serie om förbryllande brottsfall.

På rollistan syns flera stora namn, bland andra Penelope Cruz som den skandalomsusade systern Donatella Versace och Ricki Martin som designerns pojkvän Antonio D’Amico. 

Skådespelerna i ”American Crime Story: Versace”. Foto via: Entertainment Weekly

Under onsdagen släpptes den allra första teasertrailern till säsong 2, en filmsnutt på ynka 10 sekunder som knappast kan kallas sevärd. Men hey – när premiären inte drar igång förrän ”någon gång nästa år” så tar vi det som erbjuds.

Läs även: Netflix nya maffiaserie är precis vad vi vill ha efter Narcos

Annons

Dela (38)
Tweeta

Annons


Laddar