Hoppa till innehåll

Mr P. lanserar högaktuell sommarkollektion för varma dagar vid poolen

I lagom tid till att den svenska shortsdebatten svalnat lanserar Mr P. sin högaktuella sommarkollektion beståendes av lätta material och mjuka färger.

Mr Porters egna varumärke Mr P. är lite av en nykomling i modevärlden, men det har inte hindrat dem från att visa var skåpet ska stå gällande klassiskt herrmode.

Med linnekostymer, avslappnade skjortor, badkläder, bomullsfrotté-T-shirts och shorts i eleganta men avslappnade snitt har de allt man kan tänkas behöva för att klara av sommarvärmen.

Sett till färgpalett, tryck och textur fortsätter de att inspireras av den amerikanska konstnären Alice Neels målningar – något som syns allra tydligast i de randiga motiven som går att hitta på T-shirts och pikkér.

Kollektionen är som är deras tredje innehåller också mer än bara kläder, deras samarbete med den London-baserade glasögontillverkaren Cubitts erbjuder 7 olika bågar med en blandning mellan klassiker och nya former.

”Vi är mycket glada över att lansera Mr P:s högsommarkollektion. Skapad för att vara den enda destinationen för säsongen innehåller den allt man skulle kunna behöva för de varmare månaderna, vare sig man stannar hemma eller ger sig iväg på en solig semester.” – säger Liza Canneford, Director of Private Labels vid Yoox Net-a-Porter gruppen.

Kollektionen från Mr P. finns tillgänglig exklusivt på Mr Porter.

En del av utbudet av solglasögon från Mr P.

Foto: Mr P.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.