COS samarbetar med Mr Porter – Café väljer ut fem favoriter

Höstens kanske stiligaste samarbete är här: svenska COS samarbetar med Mr Porter. Tillsammans har man gjort en kollektion full med lyxiga men enkla plagg för den moderna mannen. Café har valt ut fem favoriter.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-28 13:37  |  Lästid: 2 minuter

Svenska COS samarbetar återigen med den prestigefyllda internetshoppen Mr Porter. Tillsammans har man tagit fram kapselkollektionen The Art of the Everyday. Kollektionen är tänkt att samla en komplett uppsättning av vad en modern man bör ha i sin garderob.

COSxMRPORTER 1

Kläderna kommer i en varm och jordnära färgpalett som innehåller bland annat brunt, grått, mörkblått och dammigt rosa. Bland nyckelplaggen syns bland annat en rundhalsad kashmirtröja i rosa, en kraglös vit skjorta och ytterplagg i kokad ull.

COSxMRPORTER 2

Kollektionen är en uppföljning från förra sommarens samarbete som gick under namnet The Modern Traveller. Ett samarbete som kändes självklart att fortsätta:
– Vårt första samarbete med Mr Porter blev väldigt väl mottaget, så det kändes naturligt för oss att fortsätta resan med en höstkollektion. Vi delar mycket värderingar med Mr. Porter och gillar hur lättillgängliga de är. Våra kunder är också väldigt lika: en modern man som har känsla för bra design och hög kvalitet, säger Martin Andersson, herrdesigner på COS.

COSxMRPORTER_FINAL_3

Även Mr Porters inköpare Daniel Todd såg det som en självklarhet att fortsätta samarbetet:

– Vi är stolta över att få arbeta på vår andra kollektion med COS, ett bra samarbete som jag är säker på kommer bli en stor succé återigen. Vår livssyn, estetik och känsla för detaljer delar vi med COS. Vårt mål har varit att uppgradera klassiska silhuetter med ett starkt fokus på texturer, tyger och färgskala för att föra in lyx i mannens vardagsgarderob.

Samarbetet mellan COS och Mr Porter finns tillgängligt att köpa på cosstores.com, mrporter.com och i utvalda butiker.

Klicka på bildspelet nedan för att se Cafés fem favoritplagg ur kollektionen.

[allergallery id=”86233″]

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar