Mwuana släpper snygg(!) dramatenväska i samarbete med Eldorado

Tre personer med väskor framför en butikshylla

Rapparen Mwuana blir väskdesigner åt lågprismärket Eldorado och hämtar inspiration från sina förortsrötter.

Robin Åberg  |  Publicerad 2022-04-05 15:13  |  Lästid: 2 minuter

Vid sidan om arbetet med sitt andra album har Robin Nyström, mer känd under artistnamnet Mwuana, jobbat med ett lite udda projekt för en av landets största rappare. Under det senaste året har han, tillsammans med lågprismärket Eldorado, tagit fram en modern version av klassikern dramaten.

Förutom den uppenbara fördelen med att man låter hjulen bära vikten istället för ens arma rygg och ben, är denna semi-transparenta dramaten uppdaterad med nya funktioner. Bland annat har den ett datorfack och hjulanordningen går att koppla loss så att den förvandlas till en ryggsäck. Den gula loggan på sidan är en blinkning till hur Eldorados logga såg ut under Robins uppväxt.

– Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Bromsten och Eldorados produkter var en stor del av min uppväxt. Vi köpte alltid deras gul-röda produkter på Willys i Rissne, där min mamma fortfarande är stammis, säger Robin Nyström.

Valet att ha med äldre modeller i kampanjen var för Nyström enkelt, det är ju ändå de som rullat väskorna bäst – tills nu?

– Att ha med pensionärer som modeller var en självklarhet; en hommage till de som reppat dramatenväskan bäst. Det är en fantastiskt smart produkt, något som landets äldre generation länge har förstått. Vi använde alltid en dramaten när jag hjälpte min farmor att handla. Tillsammans har vi skapat en riktigt snygg variant med funktioner för att den ska kunnas ta med både till mataffären, gymmet, skolan, kontoret eller på resan, säger Robin Nyström.

Det här är inte första gången Eldorado gör något annat än billiga konserver osv. Tidigare har man även släppt både preppingkit och klädkollektioner, varav många sålt slut på några minuter. Så om du känner att det är dags att skaffa en dramaten, men inte riktigt är redo att köra på en blommig variant, är du bäst att du hänger på låset när dramatenväskan Eldorado x Mwuana släpps till försäljning.

Dramatenväskan Eldorado x Mwuana finns till försäljning i limiterad upplaga på Eldoradovaror.store från och med den 25 april kl 12:00. Pris? 999 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-04-05 15:14