Café väljer sommarens 9 snyggaste shoppingväskor – från 185 kronor

När ryggsäcken klibbar sig fast på ryggtavlan finns istället shoppingväskan. Häng med när Café listar sommarens 9 snyggaste varianter.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-02 11:19  |  Lästid: 4 minuter

När det är som allra varmast och klibbigast ute är antagligen det sista du vill att bära en ryggsäck som smetar sig fast på ryggtavlan och gör livet ännu mer tempererat. Men var i hela friden ska du samla dina grejer när solen gassar som mest, undrar du kanske? Jo – lösningen finns i nästan alla klädbutiker och kallas för något så enkelt som en shoppingväska.

Shoppingväskan, eller tote baggen som den också kallas – är en slags blandning mellan en plastpåse, handväska och tygkasse – och har under senaste tiden blivit oerhört populär. Inte minst för att den är så otroligt smidig att ha med sig. Bär den i handen, släng den över axeln eller (beroende på vräkighet) sitt på den när du glömt picknickfilten – shoppingväskan är både ett praktiskt och snyggt att bära prylar på utan att riskera eventuella svettningar och misär.

Under de senaste modesäsongerna har flera klädmärken börjat lägga mer fokus på de ödmjuka väskorna. Något som lett till en slags evolution av väskvarianten som gått från att vara trött marknadsföringsutrustning till att börja produceras i lyxmaterial och med flera fickor samt avdelningar.

Sammanfattningsvis borde alla äga åtminstone en snygg tote bag. Vare sig den är från det lokala biblioteket, Stockholmsmässan eller Gucci spelar ingen större roll. Men vill du se vilka vi på Café tycker är snyggast borde du ta dig en titt nedan:

1. ASOS Design – 185 kronor

En billig, enkel och stilren tygväska som funkar till nästan allt. Perfekt för den principfasta som tycker att det är fel att gå runt som en levande reklamskylt.

2. ARKET – 290 kronor

Minimalistisk och miljövänlig väska från svenska ARKET. Lätt och ihopvikningsbar samt gjord av återvunna plastflaskor. Dessutom är den vattenavvisande – vilket gör det till go-to-väskan att ta med till stranden.

3. Bally – 578 kronor

Klassisk modell med snyggt och medvetet tryck från Schweiziska modehuset Bally. Motivet på väskan visar klädmärkets egna städexpedition till Mount Everest och pengarna för varje såld kasse går till framtida rengöringsfärder till Himalaya.

4. Wacko Maria – 628 kronor

Har du haft någorlunda koll på årets tidigare modeveckor har du antaligen också lagt märke till att leopardmönstrad mundering är på tapeten. Om en kattdjursmönstrad kappa känns lite väl mycket kan du med hjälp av den här kassen från märket Wacko Maria åtminstone lite lätt doppa tårna i djurprintsvärlden.

5. Anglozine – 707 kronor

Få utstyrseln att skina lite extra med den här otroligt gula varianten från det Londonbaserade klädmärket Anglozine.

6. A. P. C. – 785 kronor

Den här paisleymönstrade tote-baggen från det franska märket A.P.C. kombinerar snygg dekor och statement-logga. Funkar dessutom hur bra som helst till ljusa sommarkläder.

7. COS – 1 950 kronor

Tote bags ska i regel agera som mer avslappnade accessoarer att bära runt på. Men så finns också denna variant från svenska COS – väskan på steroider. För den är nämligen inte ens gjord av tyg eller polyester, utan istället konstruerad i lyxigt läder. Hur som helst var denna alldeles för snygg att exkludera från listan och kommer få dig att se très chic ut på shoppingtrippar som strandvistelser.

8. Acne Studios – 3 400 kronor

Ännu en lädervariant med rosa inslag från svenska lyxmärket Acne Studios. Har framfack med dragkedja för smågrejer, två handtag samt en justerbar avtagbar axelrem om du vill låta konstverket vila på torson.

9. Alexander McQueen – 8 712 kronor

Nu spänner vi fast säkerhetsbältet och drar på gasen. För priset för denna ytterst vräkiga tote-väska från brittiska Alexander McQueen är inget att leka med. Visst kan du istället betala en månadshyra eller köpa en drönare för pengarna – men vill du göra sommarens kanske snyggaste väskinvestering har du ett soklart exempel här. En balanserad blandning av tyg och skinn samt statement-trycket du förtjänar.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad för 2 hours sen