Några genier har tillverkat en elmoppe som kan vikas ihop till en fyrkant

Talamels elmoppe kan packas ihop till en fyrkant

Det bästa? Den japanska elmoppen kräver ingen Tetris-hjärna för att monteras upp och ned.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-10-25 11:05  |  Lästid: 2 minuter

Det våras för elfordon. Mer specifikt våras för det elfordon av nischad karaktär. Nyligen släppte de attitydsfriska svenska mc-makarna Cake nyheten om sin cool-gulliga elmoppe Makka och lagom till jul kommer den franska startupen Moonbikes tjusiga elsnöskoter.

Även i Östasien filas det på innovativa elfordonsidéer. Japanska mc-tillverkarna Icoma har visat upp elmoppen Tatamel bike som går att vika ihop till en fyrkant som en praktisk förvaringslösning. Moppen har en topphastighet på 40 km/h och fullt utfälld är den 123 centimeter på längden, 100 centimeter på höjden och 65 centimeter på bredden. Men det är de minimala måtten som en fyrkant elmoppen imponerar. Fyrkantsmoppen mäter in på 70 centimeter på längden, 68 centimeter på höjden och bara 26 centimeter på bredden.

När det är kördags fälls framsidan av cykeln upp och låses på plats, medan fordonets baksida sträcker sig från undersidan av sidopanel och vilar på ett stativ. Att döma av videon nedan krävs det ingen Tetris-hjärna för att fatta hur man ska få runt upp- och nedmonteringen.

Moppen körs på ett portabelt och laddningsbar batteri som räcker cirka 50 kilometer på en laddning. Sidopanelerna, som på produktbilderna är träfärgade, är anpassningsbara efter förarens önskemål.

Icomas Tatamel bike är fortfarande i produktionsstadiet och planerar så småningom att massproducera fordonet. I nuläget finns ingen information om pris eller när fordonet kan tänkas finnas på marknaden.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-10-25 11:16