Netflix nya funktion dödar det ändlösa scrollandet

Två personer framför en tv med Netflix

Nu behöver inga fler beslut tas i tv-soffan!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-04-30 17:02  |  Lästid: < 1 minut

Vem har inte satt sig ner i soffan för att kolla på en serie eller film bara för att en timme senare komma på sig själv med att fortfarande scrolla runt bland streamingtjänsternas enorma utbud? Nu verkar Netflix ha insett problemet den enorma valfriheten ibland innebär och rullar därmed ut funktionen ”Spela upp nåt”.

”Spela upp nåt” är ungefär vad det låter som, när användaren väljer ”Spela upp nåt” sätter det igång en serie eller film som den tror att användaren kommer att gilla. Förslagen baseras på vad användaren tidigare tittat på och visst funkar inte alltid algoritm-baserade rekommendationer (som Spotifys Discover Weekly-spellistor) men ibland dyker det upp guldkorn man tidigare missat.

Men vad gör man om man inte gillar det Netflix föreslår? Tja, Netflix har tänkt på det med och implementerat en ”Spela upp någonting annat”-knapp som sätter igång nästa rekommendation och nästa och nästa… nä nu får du sluta och bara lita på algoritmen. Ibland lönar det sig att testa något nytt.

Funktionen har testats på olika enheter senaste månaderna men rullas först nu ut till samtliga användare i hela världen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-04-30 17:03