Hoppa till innehåll

Nicolas Cage vill inte att vi gör något med honom när han är död

Nicolas Cage vill att vi lämnar både hans kropp och ansikte ifred den dagen han vandrar vidare till den andra sidan.

Nicolas Cage har just nu fullt upp med förberedelserna inför Spider-Man Noir där han som vi tidigare rapporterat om ska spela just Spindelmannen. Han beskriver serien i The New Yorker på ett sätt som bara Nicolas Cage skulle kunna göra.

”Jag gillar inte våld. Jag vill inte spela folk som skadar andra människor. En av sakerna jag gillar med den här serien är att det är fantasy. Det handlar inte direkt om människor som slår andra. Monster är inblandade.”

Okej.

Inför serien fick Cage hursomhelst genomgå en kroppsscanning för underlätta arbetet med animationen. Oscarsvinnaren har sedan länge uttryckt en tydlig skepsis mot AI, en åsikt han håller fast vid. Han var tydlig med att han inte vill bli använd i några projekt den dagen han inte längre är med oss.

”Vad ska ni göra med min kropp och mitt ansikte när jag är död? Jag vill inte att ni ska göra något med dem!”

Så låt oss hoppas att denna önskan respekteras.

Utöver den kommande Spider-Man Noir som är i produktion just nu går inom kort den hypade Cage-thrillern Longlegs upp på amerikanska biografer. Vi håller tummarna för att även en svensk distributör snart tar sitt förnuft till fånga.

Cafés digitala redaktör Jonas Strandberg är journalist, komiker och driver Stephen King-podden. Även en av Sveriges främsta Taylor Swift-experter.

Email: jonas@cafe.se
Credits
Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.