Nicole Kidman om våld mot kvinnor: “Mycket vanligare än vi tillåter oss att tro”

Det var guldregn över tv-serien "Big little lies" under nattens Emmy-gala, en serie som sätter ljuset på ett stort samhällsproblem.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-09-18 10:33  |  Lästid: < 1 minut

Under natten vann Nicole Kidman en Emmy i kategorin Bästa skådespelerska i en miniserie för sin roll i Big little lies. I den hyllade serien är hon gift med en man (spelad av Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård) och på utsidan verkar deras relation perfekt – men bakom lyckta dörrar blir hon misshandlad. I sitt tacktal passade hon på att belysa kvinnovåldet som tv-serien skildrar:

– Vi kastade ljus på våld i hemmet. Det är en komplicerad och lömsk sjukdom som är långt mycket vanligare än vi tillåter oss själva att tro. Den är fylld av skam och hemlighetsmakeri. Genom att ge mig den här utmärkelsen belyser vi ämnet ännu mer. Så tack, tack, tack, sade hon.

Hör talet här

Nicole Kidman och Reese Witherspoon, som båda har producerat Big little lies, prisades även för Bästa miniserie. I deras gemensamma tacktal förklarade de att idén uppstod när de båda kvinnorna inte längre kände att de fick de jobb som de allra helst ville ha i Hollywood, och därför skapade de en egen serie. De uppmanade även tv-branschen att skildra flera kvinnliga berättelser, och att ge fler kvinnor stora roller i Hollywood.

[socializer-facebooklikeshare]

[newsletter]

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-18 13:55