Hoppa till innehåll

NikeLab släpper tre nya skor för att hylla Air Max – se bilderna

Noel Montti Berglind

Riccardo Tisci, Arthur Huang och Marc Newson har tagit fram tre tolkningar av Nikes skor.

För att fira 30-årsjubileumet av Nikes Air Max-sko har NikeLab tagit fram tre helt nya skomodeller. NikeLab, som Café utsåg till Årets sportmärke 2016, har låtit visionärerna Arthur Huang, Marc Newson och Riccardo Tisci skapa tre unika skor där Nike Air omtolkats.

Den 23 mars släpps skorna och i veckan visade Riccardo Tisci upp en bild på sin modell på Instagram.nike air max day 2017

– Air Max 97 hade stort inflytande över italiensk kultur och skon är en ikonisk, ung sko från 90-talet. Då var jag DJ och höll på med musik och på klubbarna var det personerna med Air Max som skapade störst uppmärksamhet. Det var också på 90-talet som sportkläder först blev mode, säger Riccardo Tisci.

Se modellerna här

NikeLab Air Max 97 x R.T

Riccardo Tiscis Gudfadernsko. Samarbetet mellan NikeLab och modelegendaren Riccardo Tisci fortsätter och den här gången har den italienske designern tagit sig an 90-talsklassikern Air Max 97. Originalmodellen kan ses som gudfadern inom italiensk sneakerkultur och genom att höja skons silhuett har Tisci skapat en couture-inspirerad sko som även reflekterar hans tidigare streetstyle.

NikeLab Air Vapormax x Newson

Marc Newsons juvelsko. NikeLab och ikonen inom industridesign, Marc Newson, har tillsammans satt ihop en sko som ska få fram essensen av industriellt hantverk och teknologi. Genom en mix av Nikes Flyknittekik och Air VaporMax samt Marc Newsons naturliga estetik har de skapat en sko med en elegant silhuett. Med den pärlliknande sulan och den turkosa överdelen kan skon passa in bland Tiffanys alla juveler.

NikeLab Air Max 1 Ultra 2.0 FK x Arthur Huang

Arthur Huangs lättviktssko. Med sin kunskap om återvinning och genom nya tillverkningsprocesser och material har Arthur Huang skapat en av de lättaste Air Max 1-modellerna som någonsin gjorts. Och den är helt skapad av återvunna material. Med en matt bas och Flyknitdetaljer får skon en Batman-känsla som lyfter fram den tekniska utvecklingen som NikeLab står för.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.