Skepta släpper sneakers för Nike

Grimestjärnan Skepta ligger inte på latsidan. I somras släppte han singeln Hypocrisy och gästade Mick Jagger på Stones-stjärnans egna singel, nu släpper han ett par Air Max 97 tillsammans med Nike.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-08-30 11:15  |  Lästid: 2 minuter

Den brittiske grimestjärnan Skepta har de senaste åren varit på allas läppar. Med monsterhiten Shutdown och det hyllade albumet Konnichiwa kröntes hans fjolår när han fick ta emot det prestigefyllda Mercury Prize. Men Skepta har inte bara satt brittisk grime på världskartan, nästan lika hyllad är den Tottenham-bördige rapparen för sin stil. Nyligen släppte han sin första klädkollektion Mains, och tidigare har han samarbetat med japanska jätten Uniqlo och hajpade London-märket Nasir Mazhar.

Nu har turen kommit till Nike där Skepta har tagit fram en egen version av den klassiska Air Max 97 som är inspirerad av Marocko. Närmare bestämt kuststaden Essaouira, en mytomspunnen stad där ryktet säger att Jimi Hendrix ska ha skrivit Castles Made of Sand. Färgerna, ljuden och berättelserna från staden ska ha inspirerat rapparen till skon som kommer i en regnbågsskimrande färgskala. Printet på innersulan är inspirerad av marockanska mönster medan en av skons loggor ska efterlikna ett engelskt eluttag.

Nike Air Max 97 SK finns hos utvalda återförsäljare, Nike+ SNKRS och nike.com den 2 september.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-17 09:40