Hoppa till innehåll

Nike Air Max fyller 30 – firas med klassiska modeller och hemliga släpp

Olle Arnell

Under mars månad kommer Nike att fira sin ikoniska sko Air Max genom en rad olika släpp. Se bilderna på de offentliggjorda modellerna här.

En av Nikes mest ikoniska modeller, Nike Air Max, har släppts i tusentals olika varianter sedan den första skon kom 1987. Sedan dess har modellen gjorts som olika typer av skor som löpning, basket och tennis. Skotillverkaren har numera uppkallat en dag för att hylla skon som fyller 30 i år, den 26 mars är det dags för Air Max Day.

I år kommer skon uppmärksammas genom att släppas i en rad varianter, bland annat Air VaporMax och den allra första modellen Air Max 1, under mars månad.

Air Max 1 var den första skon med synlig dämpning och släpptes i tre olika färgkombinationer (vitt, rött/grått/vitt och blått/grått), skon släpps nu i en jubileumsversion.

Nike Air Max 1 Anniversary.

Till förra årets Air Max Day anordnades en omröstning där kunderna fick bestämma en modell som skulle tillverkas. Vinnaren blev Air Max 1 atmos Elephant.

Nike Air Max 1 atmos Elephant.

Till förra årets Air Max Day samarbetade Nike med designern Hiroshi Fujiwara och tog fram skon Air Max LD-Zero som är en kombination av två tidigare modeller och som släpps även i år.

Air Max LD-Zero.

Nike har valt att hålla några av släppen hemliga, men de här tre modellerna samt skorna nedan är de som offentliggjorts så här långt.

Women’s Nike Air Max Jewell.
Nike Air Max 1 Master.
Nike Air VaporMax.
Nike Air Max 90 Ultra Flyknit.

Nike Air Max Day är den 26 mars. Mer information kommer att finnas på Nikes hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.