Hoppa till innehåll

Ultimata jullåten är utsedd – och nej, det är nog inte den du tror

Johanna Lejon

Glöm Jingle Bells och Adams julsång. Den ultimata julsången är utsedd.

Vi vet redan att julmusik kan vara dåligt för hälsan, men vad gör det när det finns så många bra jullåtar? Ignorera rönen och låt Blue Christmas, All I want for christmas is you och Jingle Bells flöda ur högtalarna och hörlurarna. Det är ju så mysigt.

Om du bara ska njuta av en jullåt denna jul finns det dock en annan sång som du bör lägga i din playlist. Den ultimata jullåten är nämligen utsedd. Vilken det blev? Fairytale of New York. The Pogues och Kirsty MacColls gamla mysdänga har gång på gång röstats fram som den bästa jullåten – ever. Gillar du den inte? Då är du i klart underläge. Till och med experter vittnar om att Fairytale of New York är något alldeles extra.

– Det är det distinkta, lite mer edgy i The Pogues och Kirsty MacColl som appelerar till våra sinnen, slår Sam Sutton, lektor i musikteknik vid London College of Music, fast i en intervju.

Gillar du inte Pogues variant? Fira in julen med Håkan Hellström och Plura istället! Eller prenumerera på Caféredaktionens jullista på Spotify nedan!

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.