Nu har den första människan någonsin ”klarat” Tetris

Många av oss har under någon period lidit av ett svårt Tetris-beroende och kämpat för att slå våra gamla high scores. En 13-årig gamer har tagit det några steg längre.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2024-01-03 10:55  |  Lästid: < 1 minuter

Trots att Tetris funnits i över tre decennier har det nog aldrig slagit gemene man att man skulle kunna klara det. Det är på ett sätt lite konstigt, de allra flesta tv-spel har ett slut med en svettig sista bossfight, eftertexter och allt det där. Tetris har alltid känts som ett sådant spel som bara pågår tills man tröttnar på det. Men nu har det hänt.

Den första människan någonsin har… klarat är kanske ett starkt ord, men 13-åriga Blue Scuti har tagit sig till Tetris mytomspunna kill screen på Nintendo Entertainment System, vilket är så nära ett slut man kommer i retroklassikern. Prestationen tog 38 minuter av koncentrerat spelande innan spelet tog slut. Blue Scuti blev förstås väldigt, väldigt glad över insatsen och menar själv på sin Youtube-kanal att han aldrig förväntade sig att han skulle klara det.

Den uppmärksamme läsaren noterar kanske att det mer än en gång lagts fokus på att Blue Scuti är en människa, vilket inte är helt irrelevant. Tidigare har Tetris nämligen bara slagits av en AI.

Se den hyperfokuserade Blue Scuti klara evighetsspelet här:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-01-03 10:55