Hoppa till innehåll

Nu kan du äntligen köpa en eldsprutande hundrobot

Tänk om det fanns en robot som såg lite ut som en hund, men som också kunde spruta eld. Så verkar det här amerikanska företaget ha tänkt och sedan har man bara tagit den bollen och sprungit.

Ett amerikanskt företag som kallar sig Throwflame har nu lanserat sin eldsprutande hundrobot. Det är klart, med ett sådant namn är det svårt att lansera något annat. Roboten som går under namnet Thermonator har som huvudsakligt syfte att vara ett redskap vid snöröjning och för att rensa ogräs. Eftersom det är ett amerikanskt företag lär en och annan kund säkert även använda den till sin ”personliga säkerhet”, men det är förstås ingenting Café uppmuntrar. Bara en helt okej kvalificerad gissning.

Thermonator påminner faktiskt om någonting från det gamla programmet Robot Wars, där folk byggde sina egna robotar och därefter lät dem kriga mot varandra i en arena. Faktum är dock att det egentligen inte är så mycket mer komplicerat än en Go2-robot som man byggt fast en eldkastare på. För att köpa ett sådant här trädgårdsredskap behöver man dels hosta upp strax över 100 000 kronor och dels bo i en av de 48 delstater där den är tillåten. I Maryland och Kalifornien verkar någon typ av extra tillstånd krävas.

Se eldkastaren användas här.

Foto: Throwflame

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.