Nu kan du bli svensk förbundskapten – i ”Football Manager”

Har du mer ”Football Manager"-timmar innanför västen än Pontus Wernbloom? Då kan det vara läge att, som man säger, se hit.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-11-05 15:32  |  Lästid: < 1 minuter

Nyligen gick Svenska Fotbollsförbundet ut med nyheten att de söker en ny pressansvarig för svenska herrlandslaget i fotboll. Men frågan är om det inte är något enklare att lägga vantarna på det här fotbollsrelaterade(-ish) jobbet?

Det är fotbollssajterna Svenskafans och Fotbolldirekt som söker en person som ska representera Sverige på VM i det sjukt tidskrävande, beroendeframkallande och väldigt givande PC-spelet Football Manager.

VM i Football Manager (som givetvis går under namnet Copa Manageria) spelas på spelutvecklaren Sports Interactives huvudkontor i London 1-2 december, och det är den nysläppta versionen Football Manager 2019 som gäller.

Rimlig frågeställning: hur (fan) spelar man VM i ett managerspel? Såhär: 16 nationer deltar som är utformat likt gamla fotbolls-EM (innan det blev 24 lag alltså) – man spelar om fyra grupper med fyra lag där alla möter varandra. De två bästa går vidare, det blir kvart, det blir semifinal och det blir final. Spelarna använder sig av Football Managers Fantasy Draft-läge – där varje deltagare måste ha minst fem spelare från respektive hemland i truppen.

Nu kan du tävla som svensk förbundskapten i PC-spelet Football Manager 2019.

Förra året rosade inte direkt den svenska managern taktikmarknaden när laget åkte ut redan i gruppspelet. Slutsegrare blev tillslut Norge som slog Nederländerna i finalen med uddamålet, 2-1.

Har du mer Football Manager-timmar i dig än vår mest kända Football Manager-torsk, Pontus Wernbloom söker du jobbet genom att svara på ett gäng Football Manager-relaterade frågor och skriver en miniuppsats över hur du hanterar en given situation i spelet.

Ansökningsportalen till jobbet har öppet tills söndag 11 november och du söker jobbet som svensk förbundskapten via Svenskafans.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:02