Nu kan du köpa drottning Elizabeths Nintendo Wii i 24 karats guld för 2,5 miljoner kronor

Ett guldigt Nintendo Wii och Drottning Elizabeth framför svampfigurer från Super Mario

Dags för lite kungligt bling i tv-hyllan?

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-04-29 16:46  |  Lästid: < 1 minuter

För den som inte anser att dagens spelkonsoler matchar ens luxuösa stil eller den som bara vill lägga beslag på en av de mest sällsynta spelkonsolerna någonsin finns nu ett Nintendo Wii beklädd i 24 karats guld uppe för försäljning på ebay.

Konsolen kommer även med minst sagt intressant historia. Under lanseringen av spelet BIG Family Games (som wii sports fast inriktat på ”populära” lekar som hästskokastning) satsade förläggaren THQ på ett udda pr-trick, nämligen att skicka spelet och en guldklädd konsol som en gåva till självaste drottningen av England.

Foto: Donny Fillerup/ebay

Idéen är inte helt tagen ur luften då det ryktats om att Drottning Elizabeth utmanat sönerna i bowling på Wii Sports. Om guldkonsolen någonsin nådde drottningen är oklart då det brittiska hovet inte låter vilka gåvor som helst passera utan en grundlig säkerhetskontroll.

Hur som helst, 2017 nådde guldkonsolen samlaren Donny Fillerup som nu valt att skiljas från den. Den som vill befria Donny från hans samlings kronjuvel får dock räkna med att hosta upp strax över två och en halv miljon kronor, men då ingår även BIG Family Games – vilket kap!

Annonsen för konsolen hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta