Nu kan du plocka granskott, blanda drinkar och boka bord på Sveriges största utomhusbar

En bar i skogen

Sveriges bästa bartenders fixar drinkarna när Visit Sweden smäller upp barbord runt om i landet.

Robin Åberg | Foto: Visit Sweden  |  Publicerad 2021-06-17 15:39  |  Lästid: < 1 minuter

The Drinkable Country heter det senaste projektet från Sveriges eget marknadsföringsbolag, Visit Sweden, där målet är att få ut svenska och utländska turister i naturen – för att grogga på naturen.

16 bokningsbara bord har slagits upp på natursköna platser runt om i landet och landets främsta dryckesexperter, däribland Cafémedarbetaren Emil Åreng och Stockholmsbaren Tjoget, har bistått med sin expertis och tagit fram drinkar anpassade efter platsen.

När man bokar ett bord är tanken att man, tillsammans med en expert, får hjälpa till att samla in ingredienser från naturen (som granskott, harsyra, maskros) och blanda sin egen drink mitt i naturen. Drinkar och natur i perfekt symbios måste väl vara ett bra recept för en lyckad dagsutflykt?

The Drinkable Country är en fortsättning på The Edible country, världens största DIY-gourmetrestaurang, med recept framtagna av Michelinkockar, som lanserades 2019.

The Drinkable Country-borden ligger i Arjeplog och Liehittäja (Lappland), Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik och Göta Kanal (Västsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby och Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga och Ven (Skåne).

Bokar bord gör man här och drinkarna som serveras kan du spana in här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-17 15:49