Hoppa till innehåll

Nu öppnar Stockholms allra bästa sommarkrog

Markus Thunberg

En alldeles för lång vinter går mot sitt slut. I dag öppnar Svinet, Stockholms allra trevligaste och finaste sommarkrog.

Det är på innergården i anslutning till restaurang Djuret i Stockholm som Svinet håller till. Restaurangen har sedan starten bjudit på spännande svingod mat i en fantastiskt mysig miljö. Café ställde sex avgörande grillfrågor till restaurangchefen Daniel Crespi.

Vad är nytt på Svinet i år?

– Svinet är vår semesterrestaurang, där det är lite mer lattjo lajban. Genom åren har vi haft allt från spansk grill till sydamerikansk grill och nu blir det italienskt. Fortfarande baserat på gris men vi går all in italian. Det blir enkel rustik italiensk mat, ingen grädde och ingen tryffelolja, säger Daniel.

Vad är så dåligt med grädde och tryffelolja?

– Det är äckligt, och ytligt nonsens.

Vilket är ditt bästa grilltips?

– Att grilla så ofta man kan.

 Vilket är det mest överskattade grilltillbehöret?

– Barbeque-sås, det blir så geggigt i längden. Citron är den bästa kompisen, grillad citron. Viktigast är ändå vin.

Vilken är din senaste favorit på grillen?

– Sill, rå sill. Inte processad sill utan sill rätt upp och ner, fjällad och doppad i grädde och sedan hårt grillad. Det blir lite som som man äter sardiner i Sydeuropa.

Vad dricker du helst till grillat?

– I år är det italienskt, krispiga vita viner från Alto-adige. Och Sangiovese från Toscana.

 

Such #perfection 😊 #svinet courtyard restaurant in #gamlastan #oldstockholm #stockholm #Sweden #gilhameurotrek

Ett foto publicerat av Sarah Pelham (@sarah.pelham)

https://instagram.com/p/52fbg1sFSu/

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.