Nu öppnar Tegellådan – kika in i den 650 kvm stora ölhallen

Ölhallen Tegellådan.

Populära Stockholmsstället Lådan har fått ett gigantiskt syskon i Norra Djurgårdsstaden. På torsdag 21 mars öppnar dörrarna till den nya restaurangen och brygpuben.

Joakim Almén | Foto: Erik Pousette  |  Publicerad 2024-03-19 16:12  |  Lästid: 2 minuter

Lådan har under många år varit ett självklart ställe att gå till för oss som gillar hantverksöl och känslan av en amerikansk ölhall. Nu tar Lådan sitt koncept till den vilt växande stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm och vässar det ytterligare.

Nu på torsdag 21 mars slås dörrarna upp till Tegellåda i Gasverket. Den 650 kvadratmeter stora ölhallen är en mix av restaurang, ölbar, taproom och bryggeri i ett och inbegriper två våningsplan. Inte helt olikt Omnipollos kyrka i Sundbyberg, alltså.

Tegellådan kommer bland annat att erbjuda ett taproom med öl från fria kranar samt, till en början, tre initiala husöl: en lager, en session pale ale och en IPA.

Foto: Erik Pousette

Matmässigt kommer det serveras ”transparent streetfood”, vilket innebär streetfood som fokuserar på medvetenhet och kvalitet. Några smakprov från menyn är lobster roll i egenbakad brioche, ribs från svensk fribökande utegris till friterad kyckling från Reko. Dessutom utlovas den “misshandlade nachotallriken”, som Lådan säger, upprättelse.

”Vi har alltid trott på enkelhet i kombination med kvalitet. Eller ambition utan pretention för att uttrycka det lite pretentiöst, utan pekpinnar. Våra gäster ska kunna njuta av en god måltid utan att behöva fundera. Folk äter inte värderingar, men de äter gärna friterat och då är det vårt ansvar att frityroljan är från Gunnarshög och att våra pommes är ekologiska”, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan och Tegellådan.

Och visst ser det trevligt ut? Spana in bilderna nedan och ta dig till Norra Djurgårdsstaden för nästa längre aw-sittning.

Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Foto: Erik Pousette
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-19 16:22