Annons
Annons

Nu säljs 6 toppmoderna ettor i Göteborg för 95 000 kronor – jo, det är sant

Är du mellan 18-30 år och bor i, eller vill flytta till, Göteborg? Då kan du bli en av de lyckliga som kommer att få köpa en toppmodern etta i de centrala delarna av staden inom kort – för 95 000 kronor.

Sanna Rossäng

Den här artikeln publicerades först av Residence.

Det är företaget Riksbyggen som nu väljer att testa en helt ny lösning för att hjälpa unga att komma in på bostadsmarknaden. Riksbyggen testar därför ett unikt upplägg vid det nya bygget av Brf Viva i centrala Göteborg. Här kommer sex ettor på 30 kvadratmeter, som alla annars noterar långt över miljonen, nu släppas till unga för 95 000 kronor.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Boendet är en viktig del för arbete och möjligheten till egen försörjning. Därför vill vi på Riksbyggen driva på utvecklingen för att få fram nya lösningar som hjälper unga personer på bostadsmarknaden. Vi måste börja tänka ”utanför boxen” och våga prova helt nya lösningar, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

För att bli en av köparna behöver man, förutom att betala 95 000 kronor för lägenheten, ett fullvärdigt medlemsskap i bostadsföreningen. Köparna kommer dock att få betala en högre avgift månadsavgift jämfört med de som köper lägenheter av föreningen ”på vanligt sätt”.

– Den högre avgiften ska täcka merkostnaden för att dessa lägenheter inte bidrar lika mycket till föreningens insatskapital, förklarar Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fördelningen av lägenheterna kommer att ske under sista halvan av 2017 i samarbete med Boplats i Göteborg.

Ta en smygtitt på hur de toppmoderna lägenheterna kommer att se ut!

lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

Husen från utsidan


lagenhet 95 000 kronor riksbyggen vardagsrum

Vardagsrummet


lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

Lyxigt kök


lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

Stilren toalett

Här är Brf Vivas hemsida där du kan läsa mer om hur du går till väga om du är intresserad utav en av lägenheterna.

Annons

Dela (741)
Tweeta

Annons


Laddar