Nu säljs nio lyxiga etagelägenheter i samma hus i Stockholm

Detta är sannolikt Stockholms lyxigaste ettor!

Joel Linde  |  Publicerad 2017-10-13 10:36  |  Lästid: 3 minuter

En etagelägenhet med takterrass och utsikt över stadens takåsar är förmodligen en dröm för många. Men i de flesta fall förblir de också en avlägsen dröm, med tanke på hur dyra de brukar vara.

Men nu finns en väldigt sällsynt möjlighet till allt det, mitt i Stockholm, till ett betydligt lägre pris än vanligt. Utmed Kungsholms strand i föreningen 15/20 säljs nu nio stycken etage-ettor på 29-43 kvadrat, plus sovloft på 5-8 kvadratmeter. Prislappen ligger på 4,5 – 5,6 miljoner vilket innebär ett kvadratmeterpris på drygt 100 000 kronor, helt i linje med centrala Stockholm.

Alla lägenheter har antingen fönsteraltan på etageplanet eller terrasser mot gården, på våning sju av sju.

Loften har takfönster och platsbyggd förvaring.

Kök med Carraramarmorbänk och induktionshäll.

Vardagsrummen ser lite olika ut, beroende på arean.

Platsbyggd förvaring under trappan.

Badrum med golvvärme, regndusch och infällda spotlights i taket.

Men det som gör att lägenheterna verkligen sticker ut från mängden är "all inclusive"-känslan i de gemensamma ytorna. En företeelse som är vanligt i exempelvis USA, men fortfarande inte i Sverige.

– Det är fortfarande ganska ovanligt, men vi tycker det känns som att det här projektet var lite först på det och nu börjar det uppmärksammas att det finns en efterfrågan, säger Veronika Oskarsson, ansvarig mäklare för projektet på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

I föreningen ingår ett allrum med fullt utrustat kök, bar och avancerad bioanläggning. Den går bra att besöka spontant eller boka.

Innergården är ritad av arkitekten Johan Paju.

Föreningen har också eget gym med personlig tränare.

– Det finns också en restaurang som vänder sig till de boende i huset. De serverar frukost på morgonen, sen håller de stängt över lunch och öppnar igen till middag och kväll. Så där är det tänkt att de boende kan träffas och umgås. Det är också tänkt som en extra service, att man kan hämta sin post där och så vidare.

Här kan du se fler bilder och läsa mer om lägenheterna.

Artikeln publicerades först på Residence.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:00