Hoppa till innehåll

Nu säljs 10 kvadratmeter i Stockholm – för 1,6 miljoner kronor

Joel Linde

För drygt en och en halv miljon kan du få en egen lägenhet i Vasastan. Den är visserligen bara 10 kvadratmeter stor, men ändå!

Det skrivs ofta om kaoset på Stockholms bostadsmarknad. Om hur folk får vänta i tiotals år för att få ett kontrakt genom bostadskön, hur lägenheter hyrs ut svart för 12 000 per rum och hur priserna på bostadsrätter stiger varje månad.

En jämförelse som brukar göras är vad som går att köpa för pengarna du måste ge för en etta i Stockholms innerstad, och nu finns ett utmärkt exempel för en dylik jämförelse. Stockholms (förmodligen) minsta lägenhet, på 10 kvadratmeter, säljs nämligen till utgångspriset 1 595 000 kronor, alltså 160 000 per kvadratmeter.

Lägenheten ligger på Surbrunnsgatan i Vasastan (på dansavstånd från sportbaren Retro).

Avgiften motsvarar ungefär en runda öl (på Retro), alltså 262 kronor, och då ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.

Utöver de 10 kvadraten har ytterligare 4 byggts till i ett loft där sängen står.

Det finns ”kök”.

Det finns badrum.

Skulle du kunna tänka dig att bo på 10 kvadrat?

Lägenheten säljs av Edward Partners. Se hela annonsen här.

Se även den här lägenheten på 10 kvadrat på Kungsholmen som såldes tidigare i somras! Och läs om de viktigaste lärdomarna vår reporter gjorde när han flyttade från landet till Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.