Nu släpps Alpha-jackan i riktig fint manchestertyg

Höstens hetaste material manchester vägrar att dö ut – och här kommer ännu en anledning att haka på trenden.

Johan Forsberg  |  Publicerad 2017-12-06 10:54  |  Lästid: 2 minuter

Kan du inte få nog av höstens mest omtalade material manchester? Eller Alpha-jackan? Välkommen. Nu har nämligen The Cords & Co och Alpha Industries tillsammans tagit fram en limiterad unisex-kollektion med militärjackor i just manchestertyg. Jackorna inspireras av den ikoniska MA-1 Fighter-pilotjackan och N-3B-parkan, som från början togs fram för det amerikanska flygvapnet på 60-talet.

– Vi på The Cords & Co samarbetar med varumärken som står för något autentiskt och äkta. Det känns spännande för oss att få utforska en klassisk siluett – exempelvis Alpha Industries MA-1 Bomber Jacket som har producerats i flera decennier. Att förändra en så pass klassisk produkt och sy upp den i materialet manchester gör att vår roll i partnerskapet känns meningsfull. Vi ser verkligen fram emot att introducera den här kollektionen till alla manchesterfans där ute, säger Omar Varts, brand birector på The Cords & Co i ett pressmeddelande.

De två jackmodellerna kommer finnas i The Cords & Co:s signaturkulörer: svart, militärgrönt och muskot. Designen präglas av Alpha Industries ikoniska detaljer som till exempel “Remove Before Flight”-etiketten och det orangea innerfodret.

– Vi har alltid haft idén att göra en jacka i manchester men vi har aldrig lyckats hitta rätt material eller partner att göra det med. När vi träffade teamet från The Cords & Co förra året så förstod vi att vi hade hittat den perfekta partnern att samarbeta med. Jag hade inte kunnat vara mer nöjd med resultatet, säger Ben Brikl, PR- och marknadschef på Alpha Industries.

Jackorna släpps den 7:e december i The Cords & Co’s butiker, och online på thecords.se och alphaindustries.com.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-07 10:53