Vinterns snyggaste jacka – 10 shearlingjackor du kan köpa redan i dag

En attitydstinn jacka i shearlingkvalité står högt upp på många önskelistor i vinter. Vi har plockat fram vinterns tio snyggaste, för både små och stora plånböcker.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-20 13:45  |  Lästid: 2 minuter
FRANCE - NOVEMBER: Alain Delon And Wife Nathalie, November 1965.

Shearlingjackan är jackornas jacka i vinter. Det klassiska ytterplagget är lika varmt som snyggt, och får vem som helst att se ut som en filmstjärna. På med jackan och du blir Alain Delon ovan, eller Robert Redford nedan.

1020

En klassisk shearlingjacka görs på ull och skinn från ett får, med skinnsidan utåt och ullen på insidan. Jackan har på grund av sin värme och tuffa utseende blivit adopterad av stridspiloter, flamboyanta casinoägare och till och med av en liten, liten apa som blivit borttappad på Ikea.

stora

Jackan till vänster är ett budgetfynd från Asos, medan Lexington erbjuder en dubbelknäppt variant i brun mocka. Två klassiska val som kommer vara lika fina nästa vinter är den svarta varianten från Gant Rugger och den varmt bruna jackan från Sandro. I högra hörnet finner du Acnes lyxvariant som mycket möjligt är vinterns mäktigaste jacka alla kategorier.

En riktig shearlingjacka i skinn och fårull är ofta dyr, varför det kan vara en bra idé att titta på liknande jackor med bara kragen och fodret i shearling. Eller varför inte pröva en av de många fina varianterna som görs i fuskskinn i vinter?

alpha

Ovan ser du en varm variant av Alpha Industries klassiska bomberjacka i rött under en rockig version i svart manchestertyg från Maison Kitsuné. Den beiga jacken är även den i manchestertyg från Acne, medan Asos erbjuder en jacka i svart fuskskinn. Längst till höger finner du River Islands variant i brun ull med stora fickor.

Alla plagg i den här artikeln är utvalda av Café och länkas till återförsäljarna via tjänsten Apprl.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:52