Ny italienare öppnar på Medis i vår: ”Som att kliva in i en filmscen från 1970-talets Italien”

Italienska restaurangen Florentine Medborgarplatsen

Det våras för Medborgarplatsen i Stockholm.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-01-31 12:13  |  Lästid: 2 minuter

Under många år har Medborgarplatsen varit synonymt med baren Snaps, ett klassiskt tillhåll för folk på helgbesök i storstan. Men nu börjar det hända bra grejer kring en av Södermalms mest kända platser. I gamla Debaser Medis k-märkta bibliotekslokaler har Biblioteket Live dundrat igång med restaurang och klubb, och i vår öppnar en ny italiensk restaurang kring torget.

Florentine är namnet på restaurangen som beskrivs som en hyllning till 70-talets glamorösa Italien och den italienska discokulturen. Matmässigt kan gästerna förvänta sig en trattoria där klassiska italienska maträtter görs med omsorg kring hantverket och råvarorna. Menyn är utformad för att kunna delas och ska passa för både en trerätters och för den semi-hungriga gästen som prioriterar häng i baren.

På sina 500 kvadratmeter kommer Florentine att ha 200 sittplatser samt en inglasad uteservering. Inredningsmässigt går mycket i marmor och maten lagas i ett öppet kök. Tanken är helgkvällarna ska gå i discomusikens tecken. Då förvandlas restaurangen till vad man själva kallar för en Disco trattoria, där musik och cocktails kommer att vara i fokus.

Bakom den nya Medis-italienaren står Urban Italian Group som även driver restaurangkonceptet Basta.

”Florentine är drömprojektet där vi tänjer alla gränser som finns. Vi vill skapa en ny, modern mötesplats på Södermalm och med Florentine tänker vi framför allt upplevelse, där gästen kliver in i en filmscen från 1970-
talets glamorösa Italien och vi får den fina äran att regissera filmen. Vi har satt ihop ett riktigt vasst team med internationellt prisbelönta designer och tror starkt på att vi kommer lansera en ny typ av italiensk restaurang som idag inte har någon motsvarighet i Sverige”, säger Brazer Bozlak, grundare och vd för Urban Italian Group.

Italienaren Florentine öppnar på Medborgarplatsen i Stockholm i april 2023.

Brazer Bozlak och Kristjan Longar på Urban Italian Group ligger bakom den nya italienska restaurangen Florentine på Medborgarplatsen.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-31 12:16