Hoppa till innehåll

Ny kamera

Många läsare mailar och frågar vad det är för kamera jag har och jag kan meddela att det är en Nikon D90 med ett manuellt, väldigt ljuskänsligt, objektiv som heter Nikkor 50mm 1.2 AI-S. Därav det korta skärpedjupet. Jag plåtar i raw-format och framkallar sedan bilderna i Lightroom. Igår kom dock min nya kamera! En Nikon … Continued

Många läsare mailar och frågar vad det är för kamera jag har och jag kan meddela att det är en Nikon D90 med ett manuellt, väldigt ljuskänsligt, objektiv som heter Nikkor 50mm 1.2 AI-S. Därav det korta skärpedjupet. Jag plåtar i raw-format och framkallar sedan bilderna i Lightroom.

Igår kom dock min nya kamera! En Nikon D700*, ett par steg upp från D90:n. Har bara lekt lite med den än, men den känns underbar. Här är första bilden:

NK3

Min dotter dricker vatten.

NK1

Min nya kamera (Foto: Min gamla kamera)

NK2

Min gamla kamera (Foto: Min nya kamera)

* OBS! Ej sponsrad.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.