Hoppa till innehåll

Nya Netflix-filmen för dig som älskar ”Braveheart”

The ”Outlaw King” med Chris Pine har premiär 9 november på Netflix.

”Outlaw King” är det nya medeltidsdramat där en liten militant grupp av skottar kämpar mot England för självständighet. Känns det igen? Just det, det påminner väldigt mycket om 90-talsklassikern ”Braveheart”.

Star Trek-mannen Chris Pine spelar huvudrollen i den nya Netflix-filmen om den skotska kungen Robert the Bruce och hans kamp för att återta sin förlorade makt, efter att ha straffats med förvisning efter att ha utnämnt sig själv till kung av Skottland.

Påminner det om en viss Mel Gibson-succé från 1995? Absolut, storymässigt delar Outlaw King och Braveheart flera likheter, men av trailern att döma ser miljöerna snarare mer kargt The Revenant-aktiga ut. För att inte tala om att behöver en klippning (ja, Chris Pine, vi menar din hockeyfrilla).

Outlaw King regisseras av skotten David Mackenzie som bland annat gjort Hell or High Water tidigare. Den engelska kungen, Edward I spelas av Stephen Dillane (Game of Thrones). I övriga roller ser vi Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Tony Curran och Billy Howle.

Outlaw King har premiär på Netflix 9 november. 

Se trailern till Outlaw King nedan!

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.