Hoppa till innehåll

Adam Sandler spelar astronaut i svenske stjärnregissörens nya Netflix-film

Adam Sandler från filmen Spaceman.

Adam Sandler får hjälp med psyket av en spindelalien i Johan Rencks nya film. Se trailern här.

Efter succén med HBO-serien Chernobyl är svenske regissören Johan ”Stakka Bo” Renck tillbaka. Denna gång med filmen Spaceman på Netflix där Adam Sandler spelar huvudrollen. Och det är inte skojaren Sandler vi får se, i stället plockar han fram de seriösare sidor vi såg i Uncut Gems.

Filmen är baserad på boken Spaceman of Bohemia skriven av tjecken Jaroslav Kalfař, och följer astronauten Jakub (Sandler) som är sex månader in i ett solouppdrag i rymden. Väldigt ensamt alltså, eller?

Renck och Sandler. Foto: Netflix.

Till en början ja, och Jakub ser ut att lida av stor hemlängtan till sin fru Lenka (Carey Mulligan) och som det lätt blir när man är ensam med sina tankar börjar han oroa sig. Men sedan kommer twisten. Det visar sig snart att han inte är ensam utan har sällskap av en spindelliknande alien (vars röst görs av Paul Dano) som iklär sig rollen som rymdpsykolog åt Jakub. Att döma av första trailern ballar det sedan ur.

Spaceman har premiär på Netflix 1 mars och visas dessförinnan upp på Berlins filmfestival. Spana in trailern här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.