Nya stickade fotbollsskon ska göra spelaren snabbare

Puma Ultra fotbollssko

En fotbollssko från Puma med nytt, lättare material ska göra spelaren snabbare och bättre. Det tog tillverkaren två år av tester – en av testpersonerna var Barcelonaspelaren Antoine Griezmann.

Redaktionen  |  Publicerad 2020-09-02 10:14  |  Lästid: 2 minuter

– Fotbollsskor har utvecklats enormt under de senaste 20 åren. Nya material och helt nya konstruktioner har klivit in i en marknad som tidigare dominerats av läderskor. Det har förändrats helt och hållet, säger Peter Stappen, produktchef på Puma.

Puma Ultra kom i somras. Den är tillverkad i ett slags stickat material med en överdel av kevlar och kolfiber. Tillverkaren kallar tekniken och konstruktionen Matryxevo och här har Puma arbetat tillsammans med ett franskt bolag som specialiserat sig på vävda, högteknologiska material. 

– Vi började utveckla skon 2018. Vi fokuserade på snabbhet och lätt vikt. Vi utvecklade flera prototyper som vi testade om och om igen tills vi blev nöjda med resultatet. Feedback från riktiga elitspelare var en viktig parameter och här bidrog Antione Griezmann stort, säger Peter Stappen.

Trots att skon är supertunn har den kvar sin stabilitet. Något som man hämtat inspiration från cyklingen.

– Tävlingscyklar är ett exempel på produkter som blivit otroligt mycket lättare under de senaste åren. Cyklingen går snabbare utan att det blir instabilt. För Ultra har vi klarat av samma sak i en sko. Lättare men med samma komfort och stabilitet.

Puma Ultra kostar omkring 2 000 kronor och finns att köpa på Stadium och andra välsorterade fotbollsåterförsäljare.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-02 10:27