Haglöfs nya kollektion gör dig snyggast och snabbast på berget

Man uppe på berg i Haglöfs-kläder.

Haglöfs förenar funktion och estetik i sin senaste L.I.M-kollektion.

Daniel Lindström | Foto: Haglöfs  |  Publicerad 2022-12-27 12:13  |  Lästid: 2 minuter

Den här tiden på året peakar vårt intresse för skidkläder. Snö och kyla gör att man gärna uppdaterar den funktionella delen av vintergarderoben. Och när det kommer till skidkläder, eller egentligen alla slags outdoorplagg, handlar det i första hand om funktion. Men ju bättre designade produkterna är, desto enklare är det att även kunna använda dem i en urban miljö. 

I nästan två decennier har Haglöfs L.I.M-kollektion tänjt på gränserna för teknisk bergsutrustning. Målet har varit att hela tiden utveckla mot minskad vikt och bättre prestanda. Hösten och vinterns kollektion, som går stilrent i rött och svart, innehåller extremt ­tekniska bas-, mellan- och skallager, gjorda för intensiva aktiviteter under varierade förhållanden. Det minimalistiska uttrycket gör alla produkterna även estetiskt tilltalande. 

Bland plaggen märks till exempel:

L.I.M ZT GTX Jacket – en lätt skaljacka som skyddar mot hårt väder och vind men samtidigt släpper ut fukten när du rör dig snabbt och blir varm. Den är tillverkad i gore-tex pro stretch, som är rörligt och inte tar så mycket utrymme om du vill förvara jackan i ryggsäcken. Ett mycket slitstarkt, andningsbart och helt vind- och vattentätt tyg. Pris: 7 000 kronor.

L.I.M ZT Down Jacket – en lättpackad dunjacka som håller dig varm och torr utan att kännas tung. Den är gjord av ett superlätt och slitstarkt återvunnet skalmaterial och fylld med vattenavvisande gåsdun som förblir torrt i upp till 10 000 minuter (en hel vecka!) när det utsätts för vått väder. Vikt: 650 gram. Pris:  5 000 kr.

Allra närmast kroppen rekommenderas L.I.M ZT Base, tillverkad av ett tekniskt polartec-material, optimerat för att snabbt transportera bort fukt från huden och även torka snabbt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-12-27 12:14