Nyhet från Coca-Cola – en kaffeläsk med extra mycket koffein

Coca-Cola Coffee Plus – en cola med kaffesmak och extra koffein – finns nu att hälla i sig för den som råkar vara i närheten av en varuautomat i Japan.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-09-14 13:16  |  Lästid: < 1 minut

Häromdagen kom beskedet att Jolt Cola återigen kommer att börja importeras till Sverige, nu kontrar Coca-Cola med en extra koffeinrik läsk.

Det krävs dock, ska sägas, en tripp till andra sidan jorden. Där har nämligen Coca-Cola Company släppt nya Coca-Cola Coffee Plus, en liten burkläsk som i fabriken blivit maxad med bland annat femtio procent mer koffein, och femtio procent färre kalorier.

Läskedrycken på ynka 190 milliliter finns i varuautomater i Japan och med sina 34 milligram koffein och 42 kalorier känns drycken som skräddarsyd för alla som vill få en rejäl skjuts av pigghet och i samma veva dricka sin favoritläsk.

Kaffesmaken är tillsatt genom ett så kallat extraktpulver och drycken uppges inte lukta som vanlig cola, men inte heller som kaffe. Det som Coca-Cola Company däremot har lovat är att smaken kommer vara precis som man föreställer sig, alltså som den klassiska Coke-smaken men med eftersmak av kaffe.

Det är inte första gången läskjätten lanserar en kaffecola, 2006 testade man den liknande Coca-Cola BlāK som släpptes i Europa och USA. Men den varade bara i två år.

Coca-Cola BlāK flög inte riktigt. Bättre lycka för Coca-Cola Coffee Plus?

Man kan väl inget annat än att hoppas att denna drick-kombo tar sig till hela vägen till svensk mark.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-14 17:53