Hoppa till innehåll

”Obi-Wan Kenobi” ser ut att bli serien Star Wars-fans alltid velat ha

Obi Wan Kenobi Disney+
Joakim Almén

Fan av Star Wars? Då är det garantirysningar när musiken drar igång i den första trailern till den kommande Disney+-serien Obi-Wan Kenobi, där Ewan McGregor repriserar sin roll som den ädle jediriddaren.

Efter de två senaste årens spinoff-serier The Mandalorian, The Book of Boba Fett och animerade Star Wars: The Bad Batch är det dags för Disney-imperiet att skeppa ut nästa tv-serie baserad på den älskade och stundtals ifrågasatta Star Wars franchisen.

Efter att få lärt känna periferikaraktärer som Boba Fett (The Book of Boba Fett) och Din Djarin/Mando (The Mandalorian) är det äntligen dags att sätta tänderna i en betydande Star Wars-karaktär – Obi-Wan Kenobi.

Gudarna ska veta att att George Lucas fått utstå mycket kritik för sin fortsättning/epilog på rymdsagan om familjen Skywalker i Episode 1 till 3. Fullt berättigad kritik ibland, som i barnfilmen The Phantom Menace och mindre berättigad kritik i en av Star Wars-sagans bästa, och mörkaste, filmer i The Revenge of the Sith. Konsensus verkar emellertid råda kring att Ewan McGregors insats som en ung Obi-Wan Kenobi var en av prologtrilogins bästa stunder.

Ewan McGregor spelar återigen rollen som Obi-Wan Kenobi – tio år efter de apokalyptiska händelserna i ”Star Wars: Episode III: The Revenge of the Sith”.

För oss som fortfarande, trots det konstanta mjölkandet från Disney, håller Star Wars nära hjärtat är det glädjande att Ewan McGregor återvänder som den ädle jediriddaren Obi-Wan i nya Disney+-serien med samma namn som huvudkaraktären.

Serien följer en nedbruten Obi-Wan på den sandsköna Star Wars-planeten Tatooine, dit han flytt efter det stora kriget i The Revenge of the Sith. Här vakar han över en ung Luke Skywalker, samtidigt som han försöker gömma sig från det Darth Vader-ledda Imperiets radar (jodå, Hayden Christensen repriserar sin roll som en ung Darth Vader!) för att skydda det som finns kvar av den gamla jediorden.

Av de första, faktiskt rätt maffiga för att vara en teaser-trailer, rörliga bilderna från serien pumpar Disney på med tre av de bästa och mest svulstiga John Williams-låtarna från Star Wars-sagan. Lätt gåshud när The Duel of Fates drar igång, absolut.

Även om både The Mandalorian och The Book of Boba Fett var trevliga tillskott till Star Wars gigantiska innehållsuniversum känns det som att returmatchen mellan Obi-Wan Kenobi och Darth Vader/Anakin Skywalker är den ultimata Star Wars-serien. Det här, det måste bli bra!

”Star Wars: Obi-Wan Kenobi ”har premiär på Disney+ den 25 maj. Regisserar gör ”The Mandalorian”-bekanta Deborah Chow.

Se den första pampiga teaser-trailern till serien Obi-Wan Kenobi på Disney+ här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.