Hoppa till innehåll

iPhone har en timer som stänger av alla dina appar när du ska sova

Joel Linde

Din iPhone har en supersmart funktion som gör att du kan sätta sovtimer på alla dina appar – oavsett om appen har en timerfunktion eller inte!

Hur härligt är det inte att somna in till en lugn spellista på Spotify eller ett sövande samtal i någon podcast? Det kan dock bli jobbigt när vi vaknar till någon gång runt fyrasnåret och inser att ljudet fortfarande strömmar, och att vi då måste börja fippla med mobilen och få det vidriga skenet rakt in i våra plågade ögon för att få stopp på det.

Men det finns faktiskt en otroligt smart lösning på det här problemet. Vissa av er känner säkert redan till den, men den är tyvärr fortfarande okänd för alldeles för många.

Så här gör du!

1.

Dra uppåt från skärmens nedre del för att öppna kontrollcenter. Klicka på den lilla klocksymbolen längst ner.

2.

Ställ in timern på så lång tid du vill att musiken, filmen eller podden ska spela. Det spelar ingen roll vilken app du tänkt använda.

3.

Klicka på alternativet ”När tiden går ut” och scrolla längst ned i listan av alla signaler som finns. Där kan du välja alternativet ”Sluta spela”. Tryck ”Använd” och det är klart! Det gör så att alla appar som spelar upp något stängs ned när tiden gått ut, så det fungerar också om du spelar upp med hjälp av Chromecast och mobil!

Så, nu kan du på ett väldigt smidigt sätt ställa in sovtimern på din mobil så att du kan somna in till din favoritmedia, men utan att behöva vakna mitt i natten!

Se också dessa smarta nya funktioner med Apple iOS 11 och vilka 3 saker som användarna redan stör sig på med Apple iPhone X!

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.