Olof Lundhs stilregel: ”Har aldrig t-shirt om jag inte tränar”

Sveriges stiligaste fotbollsexpert om hans ständiga följeslagare – Bismarcklänken från 2002 – och sitt förakt mot Adidas-trenden.

Joakim Almén  |  Publicerad 2016-09-29 15:12  |  Lästid: 2 minuter

I onsdags kväll hade samtliga herravdelningar på NK öppet när Café anordnade en herrkväll i modevaruhuset. Det hölls, bland annat, whiskeyprovning och Olof Lundh, Plura och Jan Guillou var även på plats för att signera böcker. Cafés Joakim Almén passade på att snacka mode med den modeintresserade TV4-experten.

Olof Lundh och Fotbollskanalen-polaren Andréas Sundberg. Foto: Nora Cederin / Studio Emma Svensson.

Olof Lundh och Fotbollskanalenpolaren Andréas Sundberg på Cafés Herrkväll på NK. Foto: Nora Cederin / Studio Emma Svensson.

Olof Lundh ser vi till vardags i stiliga kavajer, skjortor, oftast vita, i TV4:s fotbollssändningar. Uppklädd av tv-stlister kan vilken fotbollsexpert som helst se ut som en medveten fashioninstitution, men i Olofs fall finns det ett modeintresse.

– Jag har hittat vad jag gillar själv. Jag har några signaturgrejer, säger Olof Lundh.

Just det här signaturgrejerna är uppmärksammade. Olofs dödskallebälte är (ö)känt, men han använder också en Bismarcklänk sen gammalt.

– Den köpte jag när jag bodde i New York 2002, hos min lokala iranier – jag har alltid på mig den.

Man ser dig ofta i skjortor på tv, men vilket är ditt absoluta favoritplagg?

– Svart skjorta är mitt favoritplagg. Jag har strikta regler för mig, som att jag inte har t-shirt om jag inte tränar, jag har aldrig ryggsäck. En svart skjorta och ett par svarta jeans med ett par Converse, helst John Varvatos utan snörning gärna vita. De är rätt svåra att få tag på nu, jag fick beställa dem från USA för att Sneakersnstuff har de inte. Sen gillar jag kavajer, jag känner mig naken om jag inte har kavaj. Nu har jag en Victorinox.

Hur många skjortor äger du egentligen?

– Jag har säkert 15-20 stycken svarta skjortor. La Chemise och Brooks Brothers beställde jag ett tag och sen har jag kört rätt mycket Eton. Jag har nån grå, några vita, men väldigt få. Jag har nästan bara svarta skjortor. Sen har jag vita skjortor på jobbet.

En snygg rock eller par stiliga boots – vilket är det viktigaste plagget under hösten?

– En snygg rock kan ju vara för jävla snyggt, så får jag välja väljer en rock.

Har du några svenska favoritmärken?

– Jag gillar halvsvenska NN07, det är både svenskt och danskt. Det är nånting med deras basics – jag tycker de gör så jävla snygga grejer. J.Lindeberg gör långa och smala grejer, vilket gör att jag uppskattar dem väldigt mycket. Jag är så jävla lång, det är lite svårt av den anledningen att hitta grejer som passar.

Vissa snackar om en revival för truckerkepsen. Ve och vasa eller rimligt?

– Jag gillar keps. Ett tag hade jag en enorm kepssamling. Men nu fyller jag 50 snart och då är man för gammal för keps. Jag hejar på en truckerkeps-revival för (Cafés nöjesredaktör) Emil Persson och andra. Han känns som Mr. Truckerkeps, haha.

Emil har ju hakat på Adidas-trenden också.

– Adidas går helt bort. De peakade när de släppte Hamburg Spezial på 70-talet sen har det gått utför. Förutom i ett par fotbollsskor, Copa Mundial, då kan det vara okej. Annars, aldrig Adidas.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-29 18:10