Olof Lundh: ”Kul att pigga upp lite – jag har ett tiotal hemma”

Café ringde upp Olof Lundh och frågade om accessoaren som han burit i 25 år – trots kritik från vänner.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-06-22 15:07  |  Lästid: 2 minuter

Sportjournalisten Olof Lundh är av många ansedd som en av Sveriges bästa inom sitt område. Olof syns och hörs på i princip samtliga mediala plattformar som finns och i tv-rutan är det främst kring allsvenskan matcher och landskamper vi ser honom. Men det är inte bara honom vi ser. Vi ser även hans skärp.

Olof klär sig allt som oftast oklanderligt stiligt i kostym och slips, välkammad frisyr och ett ordentligt skägg. Och så skärpet. Skärpet med det enorma spännet.

Redan för tre år sedan på Fotbolls-EM för damer dök det upp.

Och efter det har vi sett honom ett flertal gånger i tv-studios och med parhästen Ekwall.

olof-lundh-skarp-bild

Till och med 2004 var skärpet där – alltså för 12 år sedan!

Och häromdagen var skärpet där igen, på en strand i Frankrike.

Café kände att det var dags att ringa upp Olof Lundh och gå till botten med skärpet.

Varför har du just döskallar på skärpet?

– Det vete fan, jag vet inte varför jag fastnat för dom egentligen, jag gillar dom bara. Dom både ser billiga ut och är billiga – de flesta är köpta i China Town i New York. Jag har i övrigt en rätt enkel klädsel så det är kul att pigga upp lite med något som sticker ut.

Vi har lyckats identifiera minst två, troligen tre, olika skärp – alla med en döskalle på. Hur många har du?

– Jag har ett gäng som jag snurrar runt på och har kört med rätt många år. Jag har några med tjurhorn på också, totalt ca 10 stycken. Jens Stenberg (Cafés f.d. chefredaktör reds. anm.) dömde ut det redan för 10 år sedan och även Anders Timell tycker det ser för jävligt ut.

Är det där stora spännet aldrig i vägen?

– Kanske om man är kortare än jag men jag är lång så det blir inte så stort på mig. Jag är van och har haft det sedan 90-talet så jag tänker inte ens på det.

Om du får dela ut en döskalle till någon av de svenska spelarna under EM –  vem skulle det vara?

– Det känns som att det vore hårt att dela ut en döskalle till en specifik spelare eftersom hela laget underpresterat. Är det någon som ska ha en döskalle är det i så fall Erik Hamrén.

Till sist, hur tror du att matchen mot Belgien slutar?

– Jag hoppas så klart att Sverige vinner men jag är rädd att man inte riktigt räcker till. Det räcker inte med en världsstjärna mot ett sånt här lag, men jag blir gärna överraskad. Faktum är att Sverige inte har slagit en världstvåa sedan 2011 när man slog ett Holland som egentligen inte hade något att spela för.

Mer Olof Lundh här!

Olof Lundh: Vi måste sluta ta allt Zlatan gör med en klackspark

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-22 15:11