Hoppa till innehåll

Om julkorv

Idag åt jag julkorv till middag. Det var gott, men ibland när jag äter kött kan jag det flasha till och så ser jag det ur djurens synvinkel, hur de skulle uppfatta det om de bara förstod. Jag inbillar mig att en smart gris eller ko skulle förstå att vi äter en grillad köttbit då och … Continued

Idag åt jag julkorv till middag. Det var gott, men ibland när jag äter kött kan jag det flasha till och så ser jag det ur djurens synvinkel, hur de skulle uppfatta det om de bara förstod. Jag inbillar mig att en smart gris eller ko skulle förstå att vi äter en grillad köttbit då och då – det är ju naturens lag och vi gör inga sjuka grejer med köttet, bara ut och över elden. Man korv är en annan sak. Korv är ju den absolut sjukaste maträtten som finns. Jag menar, inte ens Ed Gein var ju så rubbad att han malde ner sina offer och sedan kokade dem i deras egna tarmar och åt dem med lite sötstark senap, eller hur?

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.