Hoppa till innehåll

Orups oväntade passion: Tv-spelet Diablo 4

Artisten Orup vid ett piano och omslaget till spelet Diablo 4.
Joakim Almén

Firade popstjärnan lägger väldigt mycket tid på att dräpa monster i actionrollspelet Diablo 4.

Thomas ”Orup” Eriksson verkar gå hem hos de allra flesta. Daniela Rathana låter sig charmas av den rutinerade artisten och påfallande ofta slängs hans namn fram i frikortsamtal över borden på krogen.

Men det är inte Orups charm vi ska dissekera i den här texten. Eller jo, på sätt och vis är det väl det. I en intervju med Aftonbladet sätter popstjärnan plus på livet, som så många andra svenska kändisar gjort i samma intervjuserie innan honom. Han pratar om sitt stora stilintresse och det faktum att han byter ut sin garderob en gång i halvåret.

Men det verkligen intressanta, eller åtminstone mest oväntade, händer när han ska sätta plus på sin ekonomi. Ekonomin får fyra plus och förutom kläder lägger han pengar på elektroniska apparater – och tv-spel. Tydligen spelar Orup mycket tv-spel. Väldigt mycket tv-spel.

”Hela vår familj gör det, inte så ofta tillsammans nu för tiden för de små är för duktiga och då får jag stryk. Men vi spelar lite olika typer av spel nu faktiskt. Jag och min äldsta grabb, vi spelar samma typ av spel. Vi spelar ihop ibland, men han är också lite bättre, han har ju mer tid än vad jag har”, säger Orup i intervjun med Aftonbladet.

Favoritspelet Diablo 4. Foto: Blizzard

Och det är ett spel som sticker ut: nyligen släppta Diablo 4 där han är en ”barbar som slår ihjäl monster”. Efter en show eller spelning går han direkt hem för spela Diablo.

”Det gör jag faktiskt. Då kan jag ändå inte somna, så då är valet att sitta kvar och dricka mig full eller gå hem och spela Diablo. Och eftersom jag ska upp till skolan med ungarna nästa morgon så blir det gå hem och spela”, säger han.

Orup är under 2024 aktuell med showen ”Orup bara” på Rival i Stockholm. Föreställningen har premiär 18 januari 2024. Foto: Morgan Norman/Pressbild

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.