Grattis padellirare – Sverige får sin första padelgala

Padeltennisracket

Klart landets drygt 500 000 padelspelare förtjänar en egen gala.

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-11-09 11:24  |  Lästid: < 1 minut

Idrottsgalan, Fotbollsgalan – och snart Padelgalan. Så är det. I samband med att Globen nyligen gjordes om till en hall för padelverksamhet korade Café högst inofficiellt padel till Sveriges officiellt nya nationalsport. Med sina drygt 500 000 utövare får nu landets snabbast växande sport alltså en alldeles egen gala.

Tillsammans med Svenska padelförbundet ska padeldirekt.se, som är Sveriges största (och enda?) redaktionella nyhetssajt om padel, arrangera galan som förväntas gå av stapeln i början nästa år.

– Padel är Sverige snabbast växande sport med över 500 000 aktiva spelare och på många håll är det hård konkurrens om tiderna på de cirka 2 000 banor som finns runtom i landet. Svensk padel förtjänar helt klart en egen gala, säger Max Andersson, Head of Media på ESMG, som äger sajten padeldirekt.se.

Under padelgalan kommer vinnare koras i kategorier som ”Årets spelare, ”Årets boll” och ”Årets anläggning”. Vinnarna utses av en jury, med undantag för kategorierna ”Årets boll” och ”Årets anläggning” som är folkets pris.

Padelgalans priskategorier:

Årets Spelare (Herr och Dam)
Årets Junior (Pojk och Flick)
Årets Ledare
Årets Förening
Årets Anläggning
Årets Boll
Årets Padelambassadör

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-11-09 11:26