Café älskar uppstickaren Above Love

Lyxigt och lekfullt när nya svenska modevarumärket Above Love släpper debutkollektion.

Vi befinner oss i den charmfulla cocktail­ baren Coquetel Social vid Stureplan i Stock­holm. Här är inredningen inspirerad av Rio de Janeiro på 1960-­talet med rödmålade väggar, färgglad konst och hög funkmusik. Miljön passar det nya svenska kläd­- och accessoarvarumärket Above Love perfekt. I en del av lokalen har de öppnat en mini­popup-butik med sneakers, väskor och plagg som sweatshirts, hoodies och t­-shirts i matiga kvaliteter. Kollektionen ser nästan ut att vara en del av barens brokiga och stökiga design.

– Jag gillar kontraster. Nåt som skaver lite i ett hörn, säger Fredde Martins.

Han är grafisk formgivare till yrket och en av grundarna av Above Love, ett märke som redan är omtalat i Stockholm trots att pro­dukterna inte funnits ute särskilt länge.

– För mig är det lite av en dröm som går i uppfyllelse. Jag har jobbat med design och formgivning i hela mitt liv. Jag har ingen tex­tilutbildning men var en av få killar som äls­kade syslöjden i skolan, säger Fredde.

Snacket om Above Love tog fart under 2019 då man lanserade två riktiga premium­ produkter – en weekendbag i läder och ett par handgjorda slip­on­sneakers. De prissattes också med en rejäl dos självförtroende – 13 500 kr respektive 4 300 kr.

– Det vanliga när man startar ett mode­varumärke är att lansera några basplagg och sedan efter hand fylla på med spjutspets­produkter. Vi gjorde precis tvärtom.

De två produkterna säger dock det mesta om Above Love. Här finns en lekfull design och en stark kärlek till hantverk och kvalitet.

Väskan Luxury Bum i marinblått eller turkos är gjord i Spanien i lyxigt och mjukt oxskinn med pebble­struktur. Den har en kontrasterande, justerbar och avtagbar axel­ rem, robust dragkedja och rött innerfoder.

– Vi har inte kompromissat någonstans när det gäller kvalitet. Väskan kommer att slitas fint med tiden och få en intressant patina. Skorna Dragon är gjorda i certifierat pyton­skinn och har en vit Vibramsula för maximal komfort. Sulan är utbytbar, så de här skorna kan du renovera och leva med i många år.

Idén till Above Love föddes på ett pick up­-flak under en jämtlandsresa för ett par år sedan och Fredde Martins vill gärna under­stryka att naturen är en stor inspirationskälla.

– Kraften från naturen och energin från gatan. Jag är uppväxt med skateboardkultu­ren och tillbringar mycket tid ute i naturen. I båda världarna är det viktigt med riktiga pro­dukter som håller över tid.

De senaste åren har streetwear­kulturen integrerats i modevärlden tack vare desig­ners som Virgil Abloh och samarbeten mellan Louis Vuitton och Supreme och Dior och Stüssy. För att nämna några. – Jag älskar nya tidens designers sätt att angripa modevärlden. Above Love är en del av det. Vi är lyxpunk!

Läs mer om Above Love på abovelove.se!

Dela på Facebook
Tweeta