Playstation bjuder på två superspel för att underlätta karantäntristessen

Playstation 4 och Nathan Drake i tv-spelet Uncharted.

Även Googles spelplattform Stadia bjuder på gratisspel.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-04-16 12:19  |  Lästid: 2 minuter

För en dryg vecka sen annonserade Google att de gör sin spelplattform Stadia gratis att använda under två månader för alla med en Gmail-adress. Något som möjliggör att du kan spela nio olika spel – däribland GRID, Thumper och Destiny 2 – utan att pynta för det. Nu vill inte Sony vara sämre när de drar sitt strå till karantäntristess-stacken genom att släppa två AAA-titlar gratis.

För att liva upp de trista stunderna i karantän världen över har Sony startat något de kallar för ett ”Spela hemma”-initiativ, vilket innebär att spelare världen över kan ladda ner två gratisspel: Hyllade Uncharted: The Nathan Drake Collection (innehåller remasters av Uncharted: Drakes’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves samt Uncharted 3: Drakes’s Reception) och lika hyllade Journey, som av många rankas som ett av decenniet bästa spel. Det finns dock en tidsgräns. Spelen kan endast laddas ner mellan 15 april och 5 maj, men när nedladdning väl är klar kommer spelen finnas kvar på din konsol för alltid.

Som en del av initiativet startar Sony också upp en fond för att hjälpa mindre och självständiga spelföretag, som lider av ekonomiska problem, att fortsätta utveckla nya spel och upplevelser för spelarna. För att visa sitt stöd har Sony själva öronmärkt 10 miljoner dollar, och de kommer inom sinom tid berätta hur pengarna ska användas.

Jim Ryan, chef på Sony, förklarar deras beslut så här:

”Under dessa tider av social distansering har fans vänt sig till TV-spel för andrum och njutning. På Sony Interactive Entertainment är vi privilegierade att kunna ge dem denna behövliga underhållning. Vi vet att det här bara är ett litet steg, men vi är tacksamma för att vi kan erbjuda detta stöd till våra spelare, vårt community och våra partners.”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-16 12:20