Sony ska göra bananer till tv-spelskontroller

Playstation 5 handkontroll och en banan

Och ingen banankontakt verkar behövas.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-03-08 12:16  |  Lästid: 2 minuter

Tv-spelskontroller har kommit att bli rätt invecklade maskiner. De har haptisk feedback, lysdioder, hörlursingångar, rörelsesensorer och ja, allt man kan tänka sig behöva. I takt med utvecklingen har gått framåt har även priset skjutit i höjden, en kontroll till Playstation 5 kostar i runda slängar 700 kronor och då får man i vissa fall en defekt kontroll.

Men alla problem kanske snart löser sig då det kan vara i mataffärens fruktavdelning du köper din nästa Playstation-kontroll. I en ny patentansökan från Sony kikar speljätten på hur nästan varje vardagligt ting ska kunna göras till en spelkontroll och illustrerar det hela med en banan. En banan kan man lita på.

Playstation-kontroller? Foto: Getty

Det hela ska enligt gamesindustry.biz fungera så att en kamera ansluten till konsolen läser av objektet i din hand och hur man håller i objektet. Sedan appliceras virtuella knappar på objektet som i bilden nedan. När man sedan spelar med sin banan kommer denna kamera läsa av hur man rör bananen och trycker med sina fingrar.

Det ska vara fritt fram att använda nästan vilken sak som helst så länge det inte är reflekterande eller lyser eftersom det försvårar avläsningen för kameran. Det ska enligt patentansökan även finnas planer på att spelaren ska kunna ha ett ting i varje hand. Äntligen kan man använda dubbla bananpistoler på riktigt!

Nu är det bara att hoppas på att den här idén förverkligas. Det verkar inte behövas någon banankontakt till kontrollen men för säkerhets skull kan vi förbereda oss med den här hitten:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-08 12:16