Tarantino vill ge Bruce Willis en sista roll

Quentin Tarantino och Bruce Willis 1994.

En källa inom produktionen hävdar att mästerregissören vill ge Bruce Willis, som tidigare i år diagnostiserades med frontallobsdemens, en mindre roll sin kommande film ”The Movie Critic”.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-08-01 15:58  |  Lästid: 2 minuter

Just nu pågår förberedelserna inför inspelningen av Quentin Tarantinos tionde, och eventuellt sista film, The Movie Critic. En av världens mest respekterade filmregissörer har tidigare sagt att hans tionde film också ska bli hans sista. Enligt Tarantinos eget räknesätt blir kommande The Movie Critic hans tionde film. (Kill Bill 1 och 2 räknar han som en film och filmer han ”bara” skrivit manus till och inte regisserat, som The Natural Born Killers, räknar han inte.)

Huruvida det blir Tarantinos sista film som regissör får vi verkligen se. Enligt uppgifter från en källa inom produktionen för The Movie Critic vill Tarantino ge sin gamle Pulp Fiction-polare Bruce Willis en sista filmroll i den kommande filmen, uppger The Daily Express. Bruce Willis har dragit sig tillbaka från rampljuset och avslutat skådespelarkarriären efter att ha drabbats av den ovanliga demenssjukdomen frontallobsdemens.

Quentin Tarantino och Bruce Willis på Cannesfestivalen 1994. Foto: Getty Images

Enligt uppgiftslämnaren hoppas nu Tarantino att Willis har tillräcklig god hälsa för att kunna göra ett kortare gästspel i The Movie Critic. Något som, om det går vägen, troligtvis skulle bli Willis sista roll i en stor Hollywood-film.

”Quentin har inte frågat Bruces familj än – och han kommer ha full förståelse för om de säger att han är för sjuk”, säger en källa inom produktionen.

Enligt samma källa så är Tarantino fast bestämd att Willis ska vara med i filmen. Om hans familj säger att han är för sjuk siktar han på att ta klipp på Bruce från någon av hans många andra filmer och använda i The Movie Critic.

I början av sommaren postade Emma Heming Willis, Bruce Willis fru, ett Instagram-inlägg där familjen hängde på Disneyland, tillsynes med en hyggligt välmående Bruce.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Hårda tummar hålls för att Bruce Willis hälsa är tillräckligt okej för att medverka i Tarantinos nästa film. Det hade varit en vacker cirkelslutning för en av Hollywoods största skådespelare under flera årtionden.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-01 16:05