Hoppa till innehåll

DiCaprio klar för Tarantinos Manson-film

Joel Linde

Leonardo DiCaprio är klar för Quentin Tarantinos kommande filmatisering av Charles Manson och hans mordsekt känd som Manson-familjen.

Senast vi såg Leonardo DiCaprio i en film av Quentin Tarantino var 2012 då han spelade den sadistiske godsägaren Calvin Candie i Django Unchained. Nu bekräftas han återigen bli en del av succéregissörens produktion – den kommande filmatiseringen av sektledaren och massmördaren Charles Mansons liv, skriver NME. Det blir Tarantinos första verklighetsbaserade film, och han bidrar därmed till den raskt expanderande true crime-genren.

Café rapporterade om nyheten i juli, men nu kommer fler detaljer om filmen, den största av dem är givetvis att Oscarsvinnaren Leonardo DiCaprio är klar för en roll som ”en åldrad, arbetslös skådespelare”.

Även Tom Cruise, Brad Pitt, Tarantino-favoriten Samuel L Jackson och Jennifer Lawrence är tilltänkta för roller, och Margot Robbie ryktas få rollen som Sharon Tate, skådespelaren och modellen som mördades av Manson-familjen.

Mordet på Sharon Tate är ett av de mer uppmärksammade av Manson-familjens många mord. Det skedde den 9 augusti 1969, då Manson hade skickat Charles ”Tex” Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel och Linda Kasabian för att mörda Tate.

Manson deltog inte själv i de morden, men dagen därpå åkte han tillsammans med Leslie Van Houten, Tex Watson och Patricia Krenwinkel för att mörda butiksägaren Leno LaBianca och hans fru Rosemary.

Filmen ska ha premiär den 9 augusti 2019, vilket alltså blir årsdagen för det uppmärksammade Tate-mordet.

Få fler tips på true crime-filmer- och serier i vårt arkiv här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.