Rafael Nadal vann i Paris med en 9-miljonersklocka på armen

Rafael Nadal klocka Paris

Definitionen av att vinna med stil?

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-10-12 13:41  |  Lästid: 2 minuter

Hockeymålisen Henrik Lundqvist har abdikerat från sin tron som kungen av New York efter att han nyligen frigjordes från sitt kontrakt med New York Rangers efter 15 år som förstaspade i Madison Square Garden. Men (grus)kungen av Paris har inga planer på att ge ifrån sig tronen än på ett tag.

I går avfärdade Rafael Nadal Novak Djokovic tämligen enkelt i tre raka set på Roland Garros grus i Paris. Att Nadal därmed tog sin 13:e titel i Paris och sin 20:e Grand Slam-titel totalt är kanske inget att skriva hem om. Men att spanjoren backhandcrossade hem titeln med en klocka på armen värderad till 1 050 000 dollar – drygt 9 250 000 kronor – är desto mer uppseendeväckande.

Klockan spanjoren bar under Paris-finalen är av märket Richard Mille och finns bara i 50 exemplar i världen. Richard Mille-klockor är vanligt i sportvärldens absoluta finrum. Bland annat bär McClarens formel 1-förare klockor från den schweiziska urmakaren, precis som golfproffset Bubba Watson. Nadal har själv haft ett samarbete med Richard Mille sedan 2010 och burit klockor från klockmärket i olika modeller och omgångar.

Att spela tennis med en klocka på armen kan verka något bökigt, men Nadals specialtillverkade och svindyra klocka av modellen RM 27-04 är... speciell. Klockan är superlätt och väger in på extremt blygsamma 30 gram – inkluderat vikten av armbandet. Och även om Nadal är känd för att panga på hårt i slagen klarar klockan även det – 12 000 g-krafter ska klockan kunna hantera. Att jämföra med g-krafterna i en berg- och dalbana som ligger mellan fyra till sex.

Nadal-klockans urverk, som är helt transparent, är synlig från vardera sida och upphängd under en stålkabelväv som har utformats för att efterlikna en tennisracket. Spektakulärt, minst sagt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-12 13:50