Rebecca Ferguson: “Tom Cruise är som en liten pojke med dyra leksaker”

Café fick en pratstund med Sveriges mest okända superstjärna om hur hon blev gravid tack vare att Tom Cruise bröt foten – och varför hon vill spela heroinist härnäst.

Mikael Holm | Foto: Paramount/IBL  |  Publicerad 2018-08-06 14:50  |  Lästid: 2 minuter

Rebecca Ferguson tar inte den vanliga vägen. Efter genombrottet i såpoperan Nya tider kring millennieskiftet kom aldrig riktigt det stora lyftet i Sverige. Men, för fem år sedan fick hon en stor roll i BBC-dramat The white queen – något som skulle ta henne hela vägen till Hollywood.

Rebecca Ferguson spelar mot Tom Cruise i nya Mission: Impossible Fallout.
Rebecca Ferguson spelar mot Tom Cruise i nya Mission: Impossible Fallout.

För tre år sedan spelade hon Ilsa Faust i den monstruösa Mission impossible-franchisen, och nu är det dags att reprisera rollen i Mission: impossible – fallout. Trots detta är Rebecca alltjämt en doldis på hemmaplan. Café fångade stjärnan i samband med filmens premiär.

Hur är Tom Cruise som kollega egentligen?

– I en film som denna är det fantastiskt, det är ju hans nisch. Han är som en liten pojke med väldigt stora och dyra leksaker. ”Kolla en helikopter, den kör vi upp och ner!”.

Umgås man på en sådan stor inspelning?

– Jag bor i London, så jag åker hem och har ett eget liv. När Tom bröt foten under inspelningen bokade jag en resa samma dag, ”fuck this, nu drar jag och gör barn så får vi se hur det blir när jag kommer hem”. You break a foot, you make a baby!

Hur mycket förberedelser krävs det?

– Simon Pegg var tvungen att ta dykcertifikat, och köra en motorbåt i floden Seine i Paris. Jag skulle ta motorcykelkort men fick avbryta för att det var skitläskigt, jag hade bara två veckor på mig att klara av det.

Hur har metoo-rörelsen påverkat dig?

– Jag har tänkt mycket på #metoo. Själv har jag haft väldig tur och inte känt mig utsatt. Eller, det är en lögn, vissa regissörer har i möten varit riktiga idioter, men de har fått sina straff – eller en början till det. De jag inte vill jobba med jobbar jag inte med, så är det bara.

Du har spelat flera starka kvinnokaraktärer genom åren, är det något du söker?

– Jag hittar det jag tycker är intressant i en karaktär – och kanske gör det henne stark. Det kan ju bli tråkigt efter ett tag om man gör samma sak hela tiden. Jag satt med min agent häromdagen och sa att jag också ville vara den som blir utsatt. Jag vill spela heroinberoende!

Mission: impossible – fallout är den sjätte delen i Tom Cruises enorma action-franchise och går på bio nu. Förutom Rebecca Ferguson medverkar bland andra Alec Baldwin och Henry Cavill.

Du vill nog också läsa:

Här bryter Tom Cruise foten under inspelningen av nya Mission Impossible

Här är världens bäst betalda skådisar – stora skillnader mellan könen

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:10