Grammisprogramledaren Rennie Mirro om McDonald’s, sprit och lackskor

Rennie Mirro.

Musikalstjärnan Renni Mirro leder tillsammans med Daniel Hallberg årets Grammisgala. För Café berättar han om pengaslarv, induktionsspis-förakt och favoritgiftet: rom.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-04 12:18  |  Lästid: 3 minuter

Det prestigefyllda musikpriset Grammis delas i år ut på Annexet i Stockholm och galan leds av komikern, tillika Sveriges bäst klädda man 2018, Daniel Hallberg och musikalartisten och skådespelaren Rennie Mirro. Nytt för i år är även att galan livesänds i TV4 Plays streamingtjänst.

Daniel Hallberg är vid det här laget välkänd. Förutom att kontinuerligt leverera humorinnehåll på sin Instagram har han hunnit medverka i Ruben Östlunds hyllade The Square och nu senast turnera land och rike med Kristian Luuks Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg.

Men den andra Grammisprogramledaren då? Rennie Mirro, vem? Rennie Mirro är musikalstjärnan som har sitt ursprung i den klassiska baletten och har Kungliga Operan som yrkesmässig hemmaplan. Han har vunnit det prestigefyllda branschpriset Guldmasken, och medverkat i ett gäng svenska långfilmer. Förutom att Rennie är en jävel på att sjunga och dansa, och att Sarah Dawn Finer är hans syrra, vet vi inte så värst mycket om honom. Vi bad honom därför svara på våra nyfikna frågor i vårt frågeformulär.

Daniel Hallberg och Rennie Mirro.
Sveriges bäst klädda man 2018, Daniel Hallberg leder Grammisgalan tillsammans med Rennie Mirro.

Hur är din familjemiddag?

– Högljudda, stökig med irriterande lite kötträtter på bordet. Spretiga diskussionsämnen som oftast inte leder nån vart. Men roliga och förhoppningsvis en middag som lämnar en mätt och med skön känsla av tillhörighet. 

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att McDonald's är roten till allt ont i världen.

Vems råd följer du slaviskt?

– Ingens, försöker variera i allt så mycket som vanligt. Men kvinnorna i min familj, med min fru i spetsen är de jag lyssnar mest på. 

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?

– En gasspis! Älskar att laga mat och en enorm gasspis hade varit en fröjd. Hatar induktionsspisen vi har!

Vilket är ditt favoritgift?

– Rom! Rent i en kupa, som en shot eller i vilken drink som helst, spelar ingen roll.

Vad gör du när du får kritik?

– Får sällan kritik, haha! Ärligt talat vet jag inte inte riktigt ... i mitt jobb är kritik en del av mitt arbetet. Jag har fått mycket kritik, hör till på nåt sätt så jag har vant mig och lärt mig, det är ingen stor grej. Försöker mest lära mig något av det och bli bättre. Jag har fortfarande inte riktigt hittat hur jag ska handskas med kritik på ett mer personligt plan, hemma och så vidare, men det blir bättre och bättre vilket samtidigt gjort att kritiken blivit mindre.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?

– Per Jonsson, svensk dansare och koreograf som 1998 sorgligt nog gick bort alldeles för tidigt.  

Vad är mest fel i världen just nu?

– De ökande klyftorna i samhället.

Vilka är dina favoritskor?

– Gympadojor till vardags och mina svarta Tods lackskor när jag jobbar.

Skryt om en framgång!

– Att ha spelat på The Apollo Theater i New York. 

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Det har varit nära några gånger … jag har haft otrolig tur. Det jag minns tydligast var när jag 5-6 år, då jag hoppade efter min kusin från en badponton utan att kunna simma.

Erkänn en motgång!

– När jag krossade foten var det en seriös motgång för mig. Jag hade en konstig övertro på mig själv rent fysiskt. Bara en idiot hoppar över ett band på scen från en balkong typ 3 meter upp i tunna lackskor. 

Vilken är den senaste låt du repeatade ihjäl?

Aldrig mer med Lilla Sällskapet.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– Faktiskt inte vaknat upp på så värst många konstiga ställen, men däremot var det jävligt konstigt feeling att vakna upp på ett hotell i Tokyo med en enorm diamantpiercing i näsan! Frågetecknen var många.

Vilket är ditt livs största misstag?

– Att jag inte varit mer ärlig mot mig själv och om vad jag tyckt, känt och upplevt vilket resulterat att jag inte varit den jag velat vara. Feg helt enkelt.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Att jag är sämst med pengar.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Till min otroliga fru Ann, för att jag är så sämst med pengar!

Grammisgalan går av stapeln torsdag 7 februari på Annexet i Stockholm och sänds i TV4 Play med start 19.30.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-04 16:47