Annons
Annons

sommarens-basta-bocker-lasningVet du inte vad du ska fylla helgen med? Slå dig ner i solen med lite skön sensommarläsning! Här är fyra toppenböcker som du inte kommer vilja lägga ifrån dig.

* * *

Sommarens stora thriller

The black-eyed blonde

The black-eyed blonde: A Philip
Marlowe novel

Annons

Benjamin Black

Privatdeckaren Philip Marlowe, skapad av Raymond Chandler och odödliggjord av Humphrey Bogart, har vaknat till liv igen. John Banville har (under pseudonymen Benjamin Black) med The black-eyed blonde skapat en stilsäker 50-talsdeckare i Los Angeles-miljö, där den bittre privatdetektiven får ett uppdrag av en fatal arvtagerska. Helt enkelt en perfekt sommarthriller.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

 

Snygg New York-roman

eldkastarna

Eldkastarna

Rachel Kushner

En av 2012 års mest hyllade amerikanska romaner släpps nu i svensk översättning. Handlar om en ung konstnärinna som 1975 kommer till New York för att uppfylla sina drömmar om konst och motorer. Hon hamnar i en stad som sjuder av konst, punk och uppror och tar sig snart in i de allra främsta konstkretsarna.

 

 

Initierad indiekoll

index A to Z

Index A to Z: Art, design,
fashion, film, and music in the indie eraa

Begreppet ”indie” var under några decennier synonymt med ”cool”, men i dag är termen närmast utdöd. Magasinet Index gör ett försök att alfabetiskt lista och porträttera 90- och 00-talets hetaste indienamn, till exempel Björk, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Harmony Korine och John Waters.

 

 

Succétippat morddrama

ahnhem

Offer utan ansikte

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem debuterar som romanförfattare men har skrivit manus till bland annat Wallander-filmerna. Offer utan ansikte, med polisen Fabian Risk som huvudperson, är ett morddrama som utspelas i svensk-dansk miljö och lär enligt branschfolket bli en internationell succé.

 

Staffan Wilsson

* * *

Fler boktips:

4 mest spännande böckerna just nu

Boktips: En djävulsk thriller

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar